«Κινέζος» με «χρυσάφι» ο Έρικσον

Φαίνεται πως ο Σβεν Γκραν Έρικσον βρίσκει τον τρόπο γα να… κλείνει και «χρυσές» συμφωνίες! Ο Σουηδός προπονητής, που τα τελευταία χρόνια είχε… εξαφανιστεί από το προσκήνιο, κατάφερε να κλείσει νέα δουλειά, αυτή την φορά στην Κίνα, και μπήκε στους 20 καλύτερα αμειβόμενες προπονητές στον κόσμο, με το συμβόλαιο που φέρεται να έχει υπογράψει…

Συγκεκριμένα, ο πρώην ομοσπονδιακός της Αγγλίας είναι ο νέος προπονητής της κινεζικής Shanghai East, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο έναντι έξι εκατομμυρίων δολαρίων ανά έτος (4,8 εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με τις αναφορές των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ο 66χρονος προπονητής έλυσε την περασμένη εβδομάδα τη συνεργασία του με την Guangzhou R&F, σε συμφωνία με το σύλλογο της Καντόνας. Λογική εξέλιξη μπορεί να πει κάποιος, αφού η νέα ομάδα του διπλασίασε τον προηγούμενο μισθό του, ο οποίος ανερχόταν στα τρία εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ο Σουηδός τεχνικός κατάφερε λοιπόν να κλείσει νέα «χρυσοφόρα» δουλειά χωρίς να έχει κάνει την πολύ μεγάλη επιτυχία στην καριέρα. Καταφέρνει πάντως να βρίσκει θέσεις που αμείβονται πλουσιοπάροχα, έστω και αν έχει αναγκαστεί να γίνει γυρολόγος του πλανήτη.

Να θυμίσουμε πως ο Σβεν Γκόραν Έρικσον κατά την διάρκεια της θητείας του στην εθνική ομάδα της Αγγλίας είχε απασχολήσει και με σκάνδαλα. Ένα από αυτά ήταν και η σχέση του με την τότε γραμματέα της Ομοσπονδίας…

Σχετικά άρθρα