Κάτι πάει στραβά με τα φάουλ του Μπεργκ!

Αποτελεί τον κατά τεκμήριο ποιοτικότερο φορ του ελληνικού πρωταθλήματος κατά παραδοχή… φίλων και εχθρών. Ο Μάρκους Μπεργκ στον ενάμιση χρόνο που αγωνίζεται στα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έχει κερδίσει δικαιωματικά μια θέση στους καλύτερους της Σούπερ Λίγκας, αφού σκοράρει, μοιράζει ασίστ αλλά κυρίως παίζει για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του.
 
Το παράδοξο με την περίπτωση του Μπεργκ πάντως είναι πως μολονότι αποτελεί το ισχυρότερο επιθετικό όπλο του Παναθηναϊκού και παράλληλα τη μεγαλύτερη απειλή για τις αντίπαλες άμυνες, κατά έναν περίεργο τρόπο κερδίζει φάουλ με το σταγονόμετρο.
 
Είναι ενδεικτικό ότι σε έντεκα συμμετοχές στο εφετινό πρωτάθλημα έχει αποκομίσει μόλις δώδεκα φάουλ. Τουτέστιν ένα κερδισμένο φάουλ ανά αγώνα! Το λες και ελάχιστο για έναν ποδοσφαιριστή από τα πόδια του οποίου περνούν αρκετές μπάλες και ο οποίος συνήθως μαρκάρεται από έναν, δύο ή και τρεις αντιπάλους.
 
Ωστόσο, όσο ανεκτικοί είναι οι διαιτητές στα μαρκαρίσμματα που γίνονται πάνω στον Μπεργκ, άλλο τόσο… ευαίσθητοι είναι όταν ο Σουηδός προσπαθεί να διεκδικήσει μια μπαλιά. Το καταδεικνύουν τα 26 φάουλ που έχουν σφυριχτεί εις βάρος του! Ναι, καλά διαβάσατε. Ο ποιοτικότερος σέντερ φορ του πρωταθλήματος έχει μόλις 12 φάουλ υπέρ του και 26 εις βάρος του.
 
Για να γίνει αντιληπτό περί τίνος ομιλούμαι: ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, βασικός και αναντικατάστατος κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού, σε 17 συμμετοχές έχει 27 φάουλ εις βάρος του (ένα περισσότερο από τον Μπεργκ) και 14 υπέρ του (δύο περισσότερα από τον Σκανδιναβό)…
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το παιχνίδι του Μπεργκ στηρίζεται και στη σωματική επαφή καθώς γενικότερα είναι ένας παίκτης που είναιaggressive, ωστόσο η αντίθεση που υπάρχει στα φάουλ που καταλογίζονται εις βάρος του με αυτά που δίνονται υπέρ του είναι αφύσικα μεγάλη. Οπως είναι τελείως παράλογο το ότι στο παιχνίδι με τον Πλατανιά ο Σουηδός δεν κέρδισε ούτε ένα φάουλ, ενώ αντιθέτως δόθηκαν εις βάρος του πέντε φάουλ! Κάτι πάει στραβά…
 
Τα φάουλ (υπέρ και κατά) του Μπεργκ ανά αγώνα
 
Αγων.     Αναμέτρηση                                              Φάουλ
1                Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός             1 υπέρ-3 κατά
12             Παναθηναϊκός-Βέροια                         1 υπέρ-4 κατά
6                Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός           2 υπέρ-2 κατά
13             Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός   2 υπέρ-0 κατά
14             Παναθηναϊκός-Πανθρακικός             0 υπέρ-2 κατά
17             ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός             0 υπέρ-1 κατά
11             Παναθηναϊκός-Εργοτέλης                   1 υπέρ-1 κατά
18             Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός             3 υπέρ-3 κατά
19             Πανιώνιος-Παναθηναϊκός                   0 υπέρ-2 κατά
20             Παναθηναϊκός-Καλλονή                      2 υπέρ-3 κατά
21             Παναθηναϊκός-Πλατανιάς                  0 υπέρ-5 κατά
11 συμμετοχές                                                            12 υπέρ-26 κατά

Σχετικά άρθρα