Μαύρη ημέρα- αλλαγή σελίδας

Όλα του ΠΑΟΚ δύσκολα. Πιο δύσκολα δεν γίνεται. Η νέα ήττα από τον ΟΦΗ στο δεύτερο κατά σειρά συνεχόμενο παιχνίδι του Δικεφάλου, δείχνει πως η κατάσταση για να αλλάξει, πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις.

Την πρώτη γενναία απόφαση πήρε ο Αγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος έθεσε την παραίτηση του στην διάθεση της διοίκησης και του μεγαλομετόχου. Και ναι μεν έλεγαν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ πως δεν πρόκειται να πάρουν (και να ανακοινώσουν) αποφάσεις εν θερμώ μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, όμως εκτιμώ πως θα γίνει αποδεκτή αυτή η παραίτηση.

Πάμε στην ουσία για αλλαγή σελίδας στον ΠΑΟΚ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η ομάδα παρουσιάζεται κυριολεκτικά αγνώριστη σε μια σειρά από αγώνων από την αρχή του έτους και μόνο με ένα ισχυρό ταρακούνημα μπορεί να συνέλθει.

Ήταν μια μαύρη ημέρα για τον ΠΑΟΚ η Τετάρτη και αποτελεί μέγιστη ντροπή αυτή η ήττα από τον ΟΦΗ, η δεύτερη συνεχόμενη, που αποδεικνύει πως η ομάδα νοσεί. Και το γιατρικό ενώ έπρεπε να βρεθεί εκ των έσω, εδώ και αρκετό καιρό, δεν χορηγήθηκε στον άρρωστο ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να βλέπουμε αυτή την τραγική εμφάνιση και την οδυνηρή ήττα. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει, με τον ΠΑΟΚ να προσφέρει δώρο την διεκδίκηση του τίτλου στον Ολυμπιακό. Και συν τοις άλλοις κινδυνεύει και για την δεύτερη θέση.

Με αυτή την νοοτροπία ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί όχι απλά να διεκδικήσει πρωτάθλημα (πέταξε κι αυτός ο στόχος) αλλά κινδυνεύει να μην μπορεί να ανταποκριθεί και στους άλλους στόχους εντός πρωταθλήματος. Η ευθύνη βαραίνει τον Άγγελο Αναστασιάδη που δεν κατάφερε να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών, βαραίνει και τους παίκτες που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός αγώνα που πριν από την έναρξή του φάνταζε εύκολο.

Ο ΟΦΗ έκανε μια πραγματική κατάθεση ψυχής στο χθεσινό παιχνίδι. Έδειξε αποθέματα τα οποία δεν είχε ο ΠΑΟΚ σε καμία περίπτωση. Όταν ο αντίπαλός σου έχει 15 παίκτες στην αποστολή και σε κερδίζει με το εμφατικό 3-1, αυτό σημαίνει ότι το καράβι μπάζει νερά. Εδώ και καιρό, για την ακρίβεια καθώς τους δύο τελευταίους μήνες, ο ΠΑΟΚ παραπαίει αγωνιστικά, ενώ πρακτικά έχει χάσει όλους τους βασικούς του στόχους.

Σχετικά άρθρα