Ο Σνάουτσνερ για Μπλαζέι και τα αδέλφια Μακ

Από την στιγμή που απέδωσε η επένδυση σε έναν Σλοβάκο παίκτη και αυτός είναι ο Ρομπερτ Μακ που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ, οι επιτελείς του Δικεφάλου άρχισαν να καλοβλέπουν περιπτώσεις νέων παικτών  που αγωνίζονται σε γειτονικές χώρες με την Ελλάδα. Είναι λογικό καθώς θέλουν να διατηρήσουν χαμηλό τον μέσο όρο ηλικίας στην ομάδα, να επενδύσουν σε νέους παίκτες που θα αποκτήσουν μεταπωλητική αξία και φυσικά θα μπορέσουν να προσφέρουν.

Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και σημερινός προπονητής στην ομάδα Νέων του Δικεφάλου του Βορρά κάτω των 16 ετών, με δηλώσεις του σε Πολωνικά μέσα ενημέρωσης, αποκάλυψε μέρος των συζητήσεων που είχε με εκπροσώπους του ΠΑΟΚ για συγκεκριμένους παίκτες. 

Πιο συγκεκριμένα ο Μιρο Σνάουτσνερ μίλησε στην ιστοσελίδα sport.wp.pl και  τόνισε πως μετέφερε στην πλευρά του ΠΑΟΚ να προσέξει τους αδελφούς Μακ. Τον  Ματέους Μακ που είναι 23 ετών και παίζει ως μέσος και τον Μίχαλ Μακ  που είναι 23 ετών και παίζει ως δεύτερος φορ αλλά μπορεί να αγωνιστεί και στα πλάγια, τόσο από αριστερά όσο και από δεξιά. Οι δύο αδελφοί Μακ αγωνίζονται στην Μπέλχατοφ. Μάλιστα ο Σνάουτσνερ επεσήμανε: «Όταν η σεζόν ξεκίνησε, είπα στους ανθρώπους από τον ΠΑΟΚ να κοιτάξουν τις περιπτώσεις των αδελφών Μακ από την Μπέλχατοφ. Στην αρχή έκαναν αίσθηση, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο Ματέους τραυματίστηκε, ο Μίχαλ δεν έχει την ίδια απόδοση αγωνιστικά».

Και δεν είναι μόνο τα αδέλφια Μακ που υπέδειξε ο Σνάουτσνερ (που έχει εργασιακή σχέση με τον ΠΑΟΚ) στους επιτελείς της ομάδας. Είναι και ο Μπλαζέι Άουγκουστιν, ο δυναμικός στόπερ, όπως αναφέρει ο πολωνικός Τύπος. Ο 26χρονος αμυντικός αγωνίζεται στην πολωνική Γκόρνικ και όπως δήλωσε ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ τον ρώτησε για τον Μπλαζέι Άουγουστιν:

«Πρόσφατα με ρώτησαν για τον Μπλαζέι. Ο ΠΑΟΚ έχει δύο στόπερ μόνο αυτή τη στιγμή και δεν έχει ανταγωνισμό σε αυτές τις θέσεις. Είναι αναγκαία η ενίσχυσή του στην άμυνα. Είναι δύσκολο να έχουμε μια ιδέα για τον Μπλαζέι, γιατί είχε έναν τραυματισμό και ήταν τιμωρημένος».

Ακόμη κι αν δεν προχωρήσει κάποια από τις περιπτώσεις, η ουσία είναι πως ο μηχανισμός του ΠΑΟΚ είναι ενεργοποιημένος και αναζητεί παίκτες οι οποίοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που έχουν τεθεί. Ο Σνάουτσνερ τα είπε στον Πολωνικό τύπο και το θέμα θα απασχολήσει.

Σχετικά άρθρα