Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Ποιοι είναι οι Έλληνες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του Brussels Group;
Ποιοι είναι οι Έλληνες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του Brussels Group; thumbnail

Ποιοι είναι οι Έλληνες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του Brussels Group;

Οι αλλαγές στη διαπραγματευτική ομάδα της ελληνικής πλευράς στοBrussels Group έκρυβαν μια μεγάλη έκπληξη. Έφεραν στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης τρεις τριαντάρηδες αντιμέτωπους με τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών.


Ο Μιχάλης Νικολακάκης, η Έλενα Παπαδοπούλου και οΦραγκίσκος Κουτεντάκης δεν θυμίζουν σε τίποτα το κλασσικό στερεότυπο του διαπραγματευτή. Και όμως, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, και οι τρεις έχουν βαθιές γνώσεις στα οικονομικά και μια πληθώρα ενδιαφερόντων. Μαζί με τον επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης στο Brussels Group Γιώργο Χουλιαράκη, τον Τ. Παυλόπουλο και τον Δ. Λιάκο καλούνται να υποστηρίξουν τις ελληνικές θέσεις στις δύσκολες συνομιλίες των Βρυξελλών.


Ο «Καράτε Κιντ» του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Μιχάλης Νικολακάκης, διδάκτορας κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του γραφείου του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη, είναι το νεότερο μέλος της ομάδας των Βρυξελλών.Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, ο 33χρονος με το εναλλακτικό προφίλ είναι γνωστός και με το παρατσούκλι «Καράτε Κίντ» καθώς μία από τις μεγάλες του αδυναμίες είναι και οιπολεμικές τέχνες. Έχει ασχοληθεί με το Hung Gar, μια ανατολική πολεμική τέχνη που εμφανίστηκε πιθανότητα τον 17ο αιώνα.Θεωρείται άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Γ. Σταθάκη. Οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όταν ο Μ. Νικολακάκης ήταν διδακτορικός φοιτητής και ο νυν υπουργός Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας.


Η μοναδική γυναίκα της ομάδας


Με εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα μαρκοοικονομίας και δημοσιονομικής πολιτικής η Έλενα Παπαδοπούλου είναι η μοναδική γυναίκα της ομάδας.Συνεργάτης του Ευ. Τσακαλώτου, υπήρξε σύμβουλος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, συνεργάστηκε με το Πάντειο Πανεπιστήμιο με καθήκοντα ερευνητή αλλά και με Ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ, ενώ είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Ν. Πουλατζάς.Ο ΑΕΚτζης του Brussels Group


Φραγκίσκος Κουτεντάκης, υπεύθυνος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αθήνων.Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο γνωστό πανεπιστήμιο Warwick της Μ. Βρετανίας, ενώ το 2006 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ οικονομικών της Εργασίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, έχει εργαστεί στο παρελθό και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.


Εκτός από τις ακαδημαϊκά έδρανα, έχει μεγάλη αγάπη για την ΑΕΚ.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X