Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Στην Τήνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πάνος Καμμένος
Στην Τήνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πάνος Καμμένος thumbnail

Στην Τήνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πάνος Καμμένος

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, μία μέρα μετά την επίσκεψή του στην Πάρο, όπου αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης


Στην Τήνο έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.


 

Μετά την πανηγυρική λιτανεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με πυραυλάκατο του Π.Ν. πήγε στο σημείο βύθισης του Καταδρομικού «ΕΛΛΗ», όπου κατέθεσε στεφάνι στον «υγρό τάφο» στη μνήμη των πεσόντων του καταδρομικού.

«Ο Ελληνισμός και η Χριστιανοσύνη, πιστοί στη μακραίωνη εθνική και θρησκευτική μας παράδοση, γιορτάζουν σήμερα, σε κάθε σημείο της Γης, το Πάσχα του Καλοκαιριού: Την Κοίμηση της Θεοτόκου και Υπερμάχου Στρατηγού.  Εκείνης που, εδώ και χιλιετίες, καθοδηγεί τα βήματά μας στο δρόμο του εθνικού χρέους. Για τους Έλληνες, το θαύμα του Δεκαπενταύγουστου συντελείται παντού. Από τις μεγάλες εκκλησιές και τις πάνδημες λαοσυνάξεις ως τα μοναχικά προσκυνήματα στα ταπεινά ξωκλήσια, που είτε στεφανώνουν τις βουνοκορφές είτε κοσμούν σαν λευκές ψηφίδες τις ατέλειωτες ακτές της Πατρίδας μας.  Μεσ’ απ’ αυτό το άφατο θαύμα νοιώθουμε στιβαρό και αδιάλειπτο τον κοινό σφυγμό του Έθνους και της Ορθοδοξίας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Τήνο. 

Στο Ιερό Νησί της Τήνου, πρόσθεσε ο ίδιος, «που σήμερα μας δέχεται φιλόξενο, ο Δεκαπενταύγουστος αποκτά για τον Ελληνισμό μιαν ιδιαίτερη ιστορική διάσταση.  Και τούτο γιατί εδώ το θαύμα της Πίστης αναβλύζει και από τις, πάντα ζωντανές, μνήμες αλλά και τα συντρίμμια της «Έλλης», ο τορπιλισμός της οποίας σήμανε, τον Δεκαπενταύγουστο του 1940, την έναρξη του αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού.  Ήτοι του αγώνα για την Πατρίδα και την Δημοκρατία που, τηρουμένων βεβαίως των ιστορικών αναλογιών, συνεχίζεται –και πρέπει να συνεχίζεται- δίχως διακοπές και δίχως εκπτώσεις, υπό συνθήκες άρρηκτης σύμπνοιας και υπεύθυνης συμπόρευσης» είπε και συμπλήρωσε:

«Κατά τη σημερινή συγκυρία μιας πρωτόγνωρης κρίσης, οικονομικής και κοινωνικής, που πλήττει καιρίως τον Λαό μας, παρακαλούμε ευλαβικά την Υπέρμαχο Στρατηγό να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί, ώστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να διανύσουμε τον ανηφορικό, πλην όμως ελπιδοφόρο, δρόμο του εθνικού μας μέλλοντος. Τον δρόμο που χάραξαν, ούτως ή άλλως, οι αγώνες και το πνεύμα των Προγόνων μας προσδίδοντας στην Δύση, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, τ’ ανεξίτηλα χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας, του Ανθρωπισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Μέσα σ’ αυτό το ιστορικό και θρησκευτικό πλαίσιο στρεφόμαστε, για μιαν ακόμη φορά, ως Λαός και ως Έθνος προς την Παναγία, η οποία ούτως ή άλλως «εν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπεν», αφού απλώς «μετέστη προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής», απευθύνοντάς Της την ταπεινή μας έκκληση: «Θεοτόκε η ελπίς, πάντων των Χριστιανών, σκέπε, φρούρει, φύλαττε τους ελπίζοντας εις Σε». Χρόνια πολλά, καλά και ευλογημένα».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X