Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / ΣΟΚ:Ιδιοκτήτης βίλας με πισίνα, ενταγμένος στο… κοινωνικό τιμολόγιο! Δείτε και άλλες περιπτώσεις!
ΣΟΚ:Ιδιοκτήτης βίλας με πισίνα, ενταγμένος στο... κοινωνικό τιμολόγιο! Δείτε και άλλες περιπτώσεις! thumbnail

ΣΟΚ:Ιδιοκτήτης βίλας με πισίνα, ενταγμένος στο… κοινωνικό τιμολόγιο! Δείτε και άλλες περιπτώσεις!

"Λαβράκια" προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που κάνει εδώ και ένα μήνα η ΔΕΗ στα στοιχεία των πελατών τους, εξετάζοντας, παράλληλα, και τις οφειλές τους. 


Μερικές από τις πιο τρανταχτές περιπτώσεις, όπως παρατίθενται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Τα Νέα, είναι οι εξής:  • Ιδιοκτήτης βίλας 500 τ.μ. στη Νέα Ερυθραία με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, χρωστά εδώ και ένα χρόνο 20.000 ευρώ στη ΔΕΗ, αλλά εμφανίζεται ως δικαιούχος Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. 

  • Έτσι, η ΔΕΗ δεν μπορεί να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος, καθώς προστατεύεται από το ειδικό καθεστώς.

  • Ιδιοκτήτης βίλας στο Παλαιό Ψυχικό, γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, χρωστά στη ΔΕΗ 20.000 ευρώ για πάνω από χρόνο. 

  • Επιχειρηματίας, πρώην παράγοντας του ποδοσαφαίρου με βίλα στο Βαρνάβα, ενταγμένος στο κοινωνικό τιμολόγιο, έβαλε μέσα τη ΔΕΗ 34.000 ευρώ και μετακόμισε σε άλλη εταιρεία, συνεχίζοντας φυσικά να χρωστάει.

  • Τα παραδείγματα είναι ατελείωτα και σύμφωνα με την ΔΕΗ μόλις τους εντόπισε και τους έκοψε το ρεύμα οι περισσότεροι έτρεξαν να κάνουν διακανονισμό και να πληρώσουν. 


Τα ξενοδοχεία


Εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για τα ξενοδοχεία. Στη Ρόδο 50 από τα πιο μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα έχουν οφειλές στην ΔΕΗ πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ. Οταν στελέχη της ΔΕΗ τους εκαναν κρούση, τα 45 υπέγραψαν άμεσα διακανονισμό. Εξ αυτών πέντε με έξι δεν τήρησαν το διακανονισμό, ενώ πέντε δεν προσήλθαν καθόλου να κάνουν ρύθμιση. 


Όταν η ΔΕΗ έδωσε στον ΔΕΔΔΗΕ εντολές αποκοπής για 11 ξενοδοχειακούς πελάτες με αθροιστικές οφειλές 1,4 εκατ. ευρώ, ο ένας πλήρωσε την οφειλή του αμέσως μόλις εμφανίστηκε το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ μετά από μία ώρα έκανν το ίδιο και οι άλλοι 10.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X