Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Ποιοι είναι οι νέοι όροι για το debate των αρχηγών τη Δευτέρα;
Ποιοι είναι οι νέοι όροι για το  debate των αρχηγών τη Δευτέρα; thumbnail

Ποιοι είναι οι νέοι όροι για το debate των αρχηγών τη Δευτέρα;

Να κάνουν πιό "ζωντανό" το ντιμπέιτ Τσίπρα-Μεϊμαράκη, τουλάχιστον σε σύγκριση με εκείνο της Τετάρτης μεταξύ των 7 πολιτικών αρχηγών που χαρακτηρίστηκε "σούπα", επιχειρούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.


Η καινοτομία θα είναι η χρήση της «κόκκινης κάρτας» που μπορούν να βγάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί ώστε να σχολιάζουν τις απαντήσεις που δίνει ο αντίπαλος και οι ερωτήσεις που θα κάνει ο ένας στον άλλον.


Επιπλέον, θα υπάρχουν αλλαγές και στην τηλεοπτική κάλυψη αφού οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα είναι όρθιοι και θα προβάλλονται σε διπλό πλάνο, ώστε να καταγράφονται οι αντιδράσεις. Τέλος προστίθεται και ένας ακόμη γύρος ερωτήσεων από τον δημοσιογράφο – συντονιστή της ΕΡΤ, οι οποίες θα είναι εκτός των προκαθορισμένων ενοτήτων.


Παράλληλα, θα υπάρχουν και δύο break.


Το πλάνο της τηλεμαχίας των δύο πολιτικών αρχηγών


1. Ημέρα: Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο στούντιο της ΕΡΤ.


2. Συντονιστής: ΕΡΤ.


3. Τα δύο κόμματα συναποφάσισαν το συντονιστή, τις θεματικές ενότητες, τη σειρά τους, όπως και το χρόνο απαντήσεων. Οι ενότητες είναι δύο:


α. Εσωτερική πολιτική [Οικονομία, Ανάπτυξη, Κοινωνική Πολιτική, Δημόσια Διοίκηση, κ.ά.]


β. Εξωτερική πολιτική [Εθνικά θέματα, Προσφυγικό, Ευρωπαϊκά θέματα]


4. Μετέχουν όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια: Alpha, Ant – 1, Έψιλον, Mega, Σκάι, Star.


Α΄ Γύρος


5. Κάθε δημοσιογράφος κάνει μία ερώτηση [0:30΄], με δικαίωμα follow up 15’’. Η απάντηση δεν ξεπερνά το 1:30΄. Η πρώτη ερώτηση της πρώτης θεματικής γίνεται στον Αλ. Τσίπρα, η πρώτη ερώτηση της δεύτερης θεματικής στον Βαγ. Μεϊμαράκη. Η σειρά που θα ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι καθορίζεται από τους ίδιους σε συνεργασία με τον συντονιστή.


6. Κάθε πολιτικός αρχηγός δέχεται συνολικά 12 ερωτήσεις [6 στην πρώτη ενότητα και 6 στη δεύτερη] και έχει δικαίωμα να δείξει 3 φορές «κόκκινη κάρτα» στον «αντίπαλο» πολιτικό αρχηγό σε κάθε ενότητα. Με την «κόκκινη κάρτα» αποκτά το δικαίωμα να πάρει το λόγο αμέσως μετά την απάντηση του άλλου πολιτικού αρχηγού για 1:00΄. Το σε ποιες απαντήσεις θα δείξει «κόκκινη κάρτα» το αποφασίζει ο ίδιος.


7. Το πλάνο είναι διπλό στη διάρκεια της ερώτησης [πολιτικός αρχηγός που ερωτάται και δημοσιογράφος που ερωτά] με το διπλό να δείχνει τους δύο πολιτικούς αρχηγούς όταν αρχίζει η απάντηση του ενός για να έχουμε τις τυχόν αντιδράσεις του άλλου.


Break


Β’ Γύρος


8. Κάθε πολιτικός αρχηγός έχει το δικαίωμα να κάνει μια ερώτηση στον άλλο πολιτικό αρχηγό. Η ερώτηση διαρκεί 1:00’ και η απάντηση 1:45’. Στη συνέχεια υπάρχει δυνατότητα για σχόλιο του ερωτώντος αρχηγού επί της απάντησης διάρκειας 0:30’. Η διαδικασία ξεκινάει αντίστροφα, δηλαδή, Μεϊμαράκης – Τσίπρας.


Γ΄ Γύρος


9. Ο δημοσιογράφος / συντονιστής έχει δικαίωμα να κάνει δύο ίδιες ερωτήσεις [από 0:30΄ η κάθε ερώτηση] στους πολιτικούς αρχηγούς, χωρίς καμία δέσμευση ενότητας, χωρίς δικαίωμα follow up. Η διάρκεια απάντησης είναι 1:30΄. Η σειρά είναι Τσίπρας/ Μεϊμαράκης και αντίστροφα.


10. Κάθε αρχηγός έχει το δικαίωμα, αν το κρίνει σκόπιμο, να σηκώσει μία «κόκκινη κάρτα» και να σχολιάσει την απάντηση του άλλου αρχηγού επί 1:00΄.


11. Το πλάνο είναι διπλό με συντονιστή / πολιτικό αρχηγό στη διάρκεια της ερώτησης για να μετατραπεί σε μονό στην απάντηση του πολιτικού αρχηγού και σε διπλό [οι δύο πολιτικοί αρχηγοί] όταν κάποιος από τους δύο αρχηγούς κάνει χρήση της «κόκκινης κάρτας».


Break


Δ΄ Γύρος


12. Στο debate κάθε πολιτικός αρχηγός έχει 2 λεπτά να απευθύνει το καταληκτικό του μήνυμα, ξεκινώντας από τον Β. Μεϊμαράκη.


13. Το πλάνο δείχνει μόνο τον πολιτικό αρχηγό που έχει το λόγο.


14. Ευχαριστεί και κλείνει ο συντονιστής.


15. Στη διάρκεια του debate θα γίνουν δύο break, τη διάρκεια των οποίων θα συναποφασίσουν τα κανάλια που μεταδίδουν το debate.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X