Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Περιστέρης, Κοπελούζος, Στασινόπουλος κυριαρχούν στα 42 έργα που εγκρίθηκαν από ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.
Περιστέρης, Κοπελούζος, Στασινόπουλος κυριαρχούν στα 42 έργα που εγκρίθηκαν από ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. thumbnail

Περιστέρης, Κοπελούζος, Στασινόπουλος κυριαρχούν στα 42 έργα που εγκρίθηκαν από ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π) ενέκρινε την ένταξη 42 επενδυτικών σχεδίων για να τύχουν κοινοτικής χρηματοδότησης από το πακέτο Γιούνκερ. Ποιοι είναι οι φορείς από τον ιδιωτικό και δημόσιο φορέα και ποια τα έργα που προτείνουν να υλοποιηθούν, παρουσιάζει αναλυτικά το MarketFair.


Τη μερίδα του λέοντος από το σύνολο των 42 έργων προύπολογισμού 5,392 δισ. ευρώ έχει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με επενδυτικά σχέδια 2,015 δισ. ευρώ.


Ακολουθεί μια ιδιωτική εταιρεία η Τέρνα Ενεργειακή, θυγατρική του ομίλου ΓΕΚ-Τέρνα με έργα 1,065 δισ. ευρώ. Επικεφαλής του ομίλου είναι οι επιχειρηματίες Γιώργος Περιστέρης και Νίκος Κάμπας.


Η Gastrade, του ομίλου Κοπελούζου έχει αναλάβει το έργο του πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, προϋπολογισμού 370.000.000 ευρώ.


Από τον ιδιωτικο τομέα ξεχωρίζουν δύο παραγωγικές επενδύσεις του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, συμφερόντων της οικογένειας του Στασινόπουλου, ύψους 285 εκατ. ευρώ.


Επίσης η εταιρεία GREENTOP ENERGY SYSTEMS S.A. επικεφαλής της οποίας είναι ο Κωνσταντίνος Σουξής έχει προτείνει δύο επενδύσεις στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ύψους 170 εκατ. ευρώ, αλλά δεν έχει χρηματοδότηση.


Τέλος, στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης ξεχωρίζει επενδυτικό σχέδιο 500 εκατ. ευρώ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τον ανεφοδιασμό των πλοίων με LNG.


Αναλυτικά τα σχέδια και ο προϋπολογισμός τους:


http://www.marketfair.gr/details.php?id=3491


 


Πηγή: thepressproject.gr  

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X