Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / 19 κρατούμενοι των φυλακών Διαβατών πήραν απολυτήριο Γυμνασίου ή Δημοτικού
19 κρατούμενοι των φυλακών Διαβατών πήραν απολυτήριο Γυμνασίου ή Δημοτικού thumbnail

19 κρατούμενοι των φυλακών Διαβατών πήραν απολυτήριο Γυμνασίου ή Δημοτικού

Δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, μαζί με τα σχολικά τους απολυτήρια, ευελπιστούν να έχουν τα άτομα που αποφοίτησαν σήμερα από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Διαβατών. Ευτυχισμένοι που τα κατάφεραν και με θέληση να προχωρήσουν τις σπουδές τους, 13 κρατούμενοι πήραν απολυτήριο Γυμνασίου και 6 απολυτήριο Δημοτικού, με τον 63χρονο Θόδωρο να ξεχωρίζει ανάμεσά τους!


«Ήταν ένας ευχάριστος τρόπος να περάσω τις μέρες μου, μαθαίνοντας διάφορα πράγματα και να καταφέρω τελικά, να πάρω, έστω και σ' αυτή την ηλικία, το απολυτήριο Γυμνασίου» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 63χρονος. Προσθέτει δε χαριτολογώντας, ότι δεν τον  ενοχλούσε το …bulling που δεχόταν από τους πολύ νεώτερους συμμαθητές του λόγω της ηλικίας του.


Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος το 3ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης που είναι στις φυλακές και παρά το σημαντικό έργο που επιτελεί, τα κενά με τους εκπαιδευτικούς παραμένουν.


«Φέτος, οι 8 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ήρθαν από το υπουργείο στις 29 Φεβρουαρίου 2016» αναφέρει ο Διευθυντής του σχολείου Θόδωρος Καραγιαννίδης. Έτσι, το 4ωρο πρόγραμμα συμπλήρωσαν εθελοντές, αλλά και οι 6 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, που κάλυψαν όλες τις απαιτούμενες ώρες προκειμένου, όπως τονίζει ο κ. Καραγιαννίδης, «να μην χάσει ο κρατούμενος, ο οποίος είναι κατά βάση καχύποπτος, την αξιοπιστία του απέναντι στο πρόγραμμα». Πάντως, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις φυλακές Διαβατών, ο Διευθυντής του σχολείου τού έθεσε το θέμα των εκπαιδευτικών και ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι τη νέα χρονιά, «όλοι θα είναι στην ώρα τους».


Την αξία της εκπαιδευτικής διαδικασίας υπερασπίσθηκαν πάντως, κατά τη σημερινή Ημέρα Ευαισθητοποίησης, οι ίδιοι οι απόφοιτοι, οι οποίοι παρέλαβαν συγκινημένοι τα απολυτήρια τους, ευχαριστώντας  τα μέλη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Παρουσίασαν μάλιστα και διάφορα εργαστήρια που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπως κατασκευής σαπουνιών και αιθέριων ελαίων και φωτογραφίας.


Η γιορτή «έκλεισε» με ένα θεατρικό δρώμενο, τα ακροβατικά της ΜΚΟ «Παιδιά εν δράσει» και τραγούδια, που σιγοψιθύρισαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, με αγαπημένο το «Δημοσθένους λέξις».


«Κι αν βγω απ' αυτή τη φυλακή…»  


Πηγή: amna.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X