Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Δυσκολεύομαι να πάρω ανάσα και χασμουριέμαι συχνά. Να ανησυχώ;
Δυσκολεύομαι να πάρω ανάσα και χασμουριέμαι συχνά. Να ανησυχώ; thumbnail

O 40χρονος Κωστής, αναγνώστης του boro.gr,

Δυσκολεύομαι να πάρω ανάσα και χασμουριέμαι συχνά. Να ανησυχώ;

Στο ερώτημά σας απαντά ο δρ. Αναστάσιος Γιακουμής, MD, PhD, Ειδικός ΠαθολόγοςΕΡΩΤΗΣΗ: Εδώ και μερικές μέρες όταν πάω να παρω ανάσα, δυσκολεύομαι πολύ, ενώ παράλληλα χασμουριέμαι. Τι μπορεί να μου συμβαίνει; Θα πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η εμμένουσα δύσπνοια, με ή χωρίς χασμουρητό, καλό είναι να εκτιμάται από ειδικό ιατρό καθώς μπορεί να υποκρύπτει κάποια υποξεία νόσο (ή έξαρση χρονίας νόσου) τόσο του αναπνευστικού (αποφρακτική/περιοριστική πνευμονοπάθεια ή λοίμωξη) όσο και του καρδιαγγειακού συστήματος (βαλβιδοπάθεια, αρρυθμία, ισχαιμία, ανεπάρκεια). Πόσο μάλλον αν πρόκειται για δύσπνοια με ελάχιστη δραστηριότητα, ή δύσπνοια ηρεμίας, που μπορεί να συνοδεύεται και από ταχυκαρδία ή ζάλη. Επίσης θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναιμίας. Οπότε φρόνιμο θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν παθολόγο ή γενικό ιατρό για να σας εξετάσει κλινικά και να δρομολογήσει ενδεχομένως εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο.


Δρ. Αναστάσιος Γιακουμής, MD, PhD
Ειδικός Παθολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Ιατρείο: Πανόρμου 40 & Οιτύλου, Αμπελόκηποι
Τηλ. 2130283064
www.synpraxis.eu

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X