Αρχική / Υγεία / Οι ψηλές γυναίκες πιο ευάλωτες στον καρκίνο
Οι ψηλές γυναίκες πιο ευάλωτες στον καρκίνο thumbnail

Οι ψηλές γυναίκες πιο ευάλωτες στον καρκίνο

Οι ψηλότερες γυναίκες είναι πιο πιθανό  να αναπτύξουν καρκίνο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Yeshiva στις Η.Π.Α. μελέτησαν στοιχεία από 20.928 γυναίκες μετά την εμμυνόπαυση που συμμετείχαν σε μια μελέτη από το 1993-1998 και παρακολουθήθηκαν για 12 χρόνια.
Διαπίστωσαν ότι για κάθε αύξηση ύψους 10 εκ., ο κίνδυνος να αναπτύξουν κάποιο τύπο καρκίνου αυξήθηκε κατά 13%.
Η μελέτη αποκάλυψε σύνδεση μεταξύ αυξημένου ύψους και καρκίνου του μαστού, του εντέρου, του ενδομητρίου, των νεφρών, των ωοθηκών και του θυρεοειδούς.
Ο επιδημιολόγος Dr Geoffrey Kabat, τα πορίσματα του οποίου δημοσιεύονται σε γνωστά περιοδικά, παραδέχτηκε ότι έμεινε έκπληκτος από τον αριθμό των καρκίνων που σχετίζονται με το ύψος.
“Σε αυτό το σύνολο δεδομένων, οι περισσότερες μορφές καρκίνου συνδέονται με το ύψος παρά με το Δείκτη Μάζας Σώματος(ΔΜΣ)”, αποκάλυψε ο ίδιος.
“Τελικά ο καρκίνος είναι αποτέλεσμα των διεργασιών που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη, έτσι είναι λογικό οι ορμόνες και άλλοι αυξητικοί παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου”, εξήγησε.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X