Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Μπιλ Γκέιτς: Ο συνδυασμός «Ctrl+Alt+Delete» ήταν λάθος!
Μπιλ Γκέιτς: Ο συνδυασμός «Ctrl+Alt+Delete» ήταν λάθος!  thumbnail

Μπιλ Γκέιτς: Ο συνδυασμός "Ctrl+Alt+Delete" ήταν λάθος!

  Όποιος έχει χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στη ζωή του συσκευή που διαθέτει λογισμικό Windows, γνωρίζει σίγουρα τον συνδυασμό πλήκτρων «control+alt+delete». Στις πρώιμους υπολογιστές, πατώντας αυτά τα πλήκτρα, ο χρήστης πραγματοποιούσε επανεκκίνηση, ενώ στις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, ενεργοποιείται η οθόνη για το login ή το σύστημα διαχείρισης των εργασιών. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ως τώρα ήταν ότι ο συνδυασμός αυτός τελικά ήταν αχρείαστος και δημιουργήθηκε από λάθος!  


  Ο συν-ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ την προηγούμενη εβδομάδα και ερωτήθηκε από ποιον προέκυψε η ιδέα, ένας τόσο χρήσιμος συνδυασμός πλήκτρων να απαιτεί τρία δάχτυλα των χεριών. Ο Γκέιτς απάντησε κάπως αμήχανα:   «… Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα μοναδικό κουμπί που που να ενεργοποιεί τη Security Screen και τον Task Manager, αλλά ο άνθρωπος που σχεδίασε το πληκτρολόγιο της IBM δεν το έκανε έτσι. Ήταν ένα λάθος!». Το κοινό που παρακολουθούσε τη συζήτηση ξέσπασε σε γέλια.   H στρατηγική που ακολούθησε η Microsoft να συνεργάζεται με άλλες εταιρείες, παρά να κατασκευάζει μόνη της τους υπολογιστές της, όπως η Apple, έκανε τα λειτουργικά συστήματα της να γίνουν παγκόσμιο πρότυπο. Προφανώς η στρατηγική αυτή είχε και τα μειονεκτήματά της.
  Πηγή: www.lifo.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X