Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Συγκλονιστική έρευνα: Τι πραγματικά πιστεύει ο κόσμος στο διαδίκτυο για τη θέση της γυναίκας [εικόνες]
Συγκλονιστική έρευνα: Τι πραγματικά πιστεύει ο κόσμος στο διαδίκτυο για τη θέση της γυναίκας  [εικόνες] thumbnail

Συγκλονιστική έρευνα: Τι πραγματικά πιστεύει ο κόσμος στο διαδίκτυο για τη θέση της γυναίκας [εικόνες]

Μπορεί η θέση των γυναικών να έχει βελτιωθεί σε όλο τον κόσμο κατά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο σε πολλά κράτη ακόμα θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.


Αυτός είναι ο λόγος που ακόμα και σήμερα πολλές γυναίκες βγάζουν λιγότερα χρήματα από τους άντρες, έχουν δυσκολότερη πρόσβαση στην εκπαίδευση και την ιατρική περίθαλψη και αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό στη δουλειά απ' ότι οι άντρες συνάδελφοι τους.


Για να τονίσει το μέγεθος της παγκόσμιας ανισότητας των δύο φύλων, η UN Women– ένα τμήμα των Ηνωμένων Εθνών που εστιάζει σε θέματα γυναικών, δημιούργησε μια διαφημιστική καμπάνια χρησιμοποιώντας δεδομένα που συνέλεξε η Google από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις. Τα δεδομένα αυτά είναι ενδεικτικά των εδραιωμένων σεξιστικών αντιλήψεων που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X