Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Στην Ελλάδα ένας στους δύο νέους μένει με τους γονείς του μέχρι τα 34 του
Στην Ελλάδα ένας στους δύο νέους μένει με τους γονείς του μέχρι τα 34 του   thumbnail

Στην Ελλάδα ένας στους δύο νέους μένει με τους γονείς του μέχρι τα 34 του

Η ανεργία είναι η βασικότερη αιτία που δεν επιτρέπει στους νέους να εγκαταλείψουν την οικογενειακή εστία και να μείνουν μόνοι τους. Οπως προκύπτει από έρευνα, μεγάλο είναι το ποσοστό των νέων, ηλικίας 20-34 ετών, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζουν με τους γονείς τους και στη χώρα μας το ποσοστό ξεπερνά το 50%.


Το υψηλότερο ποσοστό των ανέργων νέων, που εξακολουθούν να μένουν με την οικογένειά τους, βρίσκεται στην Ελλάδα, την Ιταλία, Σουηδία και Ιρλανδία, ενώ δεν μένουν στο πατρικό τους ούτε σε περιόδους ανεργίας οι Ολλανδοί, οι Αυστριακοί, οι Λετονοί, οι Κύπριοι, οι Δανοί. Εργαζόμενοι που συνεχίζουν να ζουν στην πατρική στέγη είναι κυρίως οι Μαλτέζοι, οι Αυστριακοί, οι Βούλγαροι, οι Λετονοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Έλληνες, ενώ λιγότεροι σ' αυτή την κατηγορία είναι οι Γάλλοι, οι Φινλανδοί, οι Δανοί, οι Βέλγοι, οι Λουξεμβούργιοι και οι Κύπριοι.Οπως γράφει και το news247, επικαλούμενο τον Guardian, την τελευταία δεκαετία η άνοδος των νεαρών Βρετανών που μετακομίζουν στα σπίτια των γονιών τους, γεμίζουν μια πόλη του μεγέθους του Λίβερπουλ. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνική Στατιστική Υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου, περισσότερα από 950.000 ηλικίας 20-34 ζουν με τους γονείς τους το 2013, σε σχέση με μια δεκαετία νωρίτερα.Διεθνείς συγκρίσεις


Η οικονομική κρίση μαστίζει τους ιδιαίτερα τους νέους στην Ευρώπη. Στη καλύτερη θέση βρίσκονται οι Βρετανοί.
Όσο αφορά την Ελλάδα η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση καθώς το 51,6% των νέων μεταξύ 20 και 34 μένουν στο πατρικό τους. Στην πρώτη θέση είναι η Σλοβακία με 56,6% ενώ στην τελευταία θέση η Δανία με μόλις 1,8%.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X