Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / To είδαμε και αυτό – Ο Πάπας εξώφυλλο στο περιοδικό Rolling Stone!
To είδαμε και αυτό - Ο Πάπας εξώφυλλο στο περιοδικό Rolling Stone!  thumbnail

To είδαμε και αυτό – Ο Πάπας εξώφυλλο στο περιοδικό Rolling Stone!


Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι αρκετά χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία «Papa was a rolling stone» των «The Temptations» ένας πραγματικός Πάπας θα γινόταν εξώφυλλο στο περιοδικό Rolling Stone.


Και όμως, αφού αρχικά αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time, ο Πάπας Φραγκίσκος πόζαρε για το πιο ιστορικό μουσικό περιοδικό.


Με τίτλο «Οι καιροί αλλάζουν» το δημοσίευμα υμνεί τον ανατρεπτικό Πάπα, ο οποίος σύμφωνα με το περιοδικό φαίνεται να επιθυμεί να φέρει την πραγματική αλλαγή στην εκκλησία.


Κάνει λόγο για έναν άνθρωπο προσιτό, ταπεινό, που επιιθυμεί να βρίσκεται σε επαφή με τον κόσμο, δε φοβάται να εκφράσει όσα πιστεύει, αναστατώνοντας τους σκληροπυρηνικούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.


«Σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε πολλά που τον διαχωρίζουν από τους προηγούμενους ποντίφικες και τον καθιστούν ως τον Πάπα του λαού. Ο Φραγκίσκος επέλεξε να μη διαμένει στην παπική κατοικία, αλλά στον ξενώνα του Βατικανού. Προτιμά να τριγυρνάει στην πόλη με ένα Ford Focus και όχι με λιμουζίνα, ενώ πληρώνει τους λογαριασμούς του στα ξενοδοχεία», αναφέρει το κείμενο του δημοσιογράφου Μαρκ Μπινέλι


Sigmalive Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X