Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Δωρεάν γη στους οικονομικά ασθενέστερους στη Θεσσαλονίκη
Δωρεάν γη στους οικονομικά ασθενέστερους στη Θεσσαλονίκη thumbnail

Δωρεάν γη στους οικονομικά ασθενέστερους στη Θεσσαλονίκη

Τους πρώτους δημοτικούς λαχανόκηπους ετοιμάζεται να δημιουργήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, στο πλαίσιο του συνολικότερου προγράμματος στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.


Πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία που ξεκινά, σε κοινόχρηστη έκταση του Δήμου, η διαμόρφωση αγροτεμαχίων στα οποία θα εγκαθίστανται οι δικαιούχοι που θα επιλεγούν και θα είναι δημότες και μέλη του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης.


Οπως αναφέρει η σελίδα του δήμου, η διάρκεια χρήσης του κάθε μικρού λαχανόκηπου θα είναι ένα έτος, ενώ θα υπάρχει δικαίωμα ανανέωσης εφόσον συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.


Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε δικαιούχους οι οποίοι δεν διαθέτουν αγροτική γη ή άλλη ιδιοκτησία γης, κοντά στην κατοικία τους, στην οποία θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν τους δικούς τους κήπους, ενώ ο χώρος θα είναι περιφραγμένος, το έδαφος προετοιμασμένο (φρεζαρισμένο) για τη φύτευση εποχιακών οπωροκηπευτικών και θα υπάρχει και παροχή νερού για την άρδευσή του.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες και τις προϋποθέσεις χρήσης των δημοτικών λαχανόκηπων, καθώς τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από τον υπεύθυνο του προγράμματος αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου της δημοτικής ενότητας Χορτιάτη κ. Ιωάννη Ντίτσιο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X