Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Σοκαριστικές εικόνες θα έχουν τα τσιγάρα από το 2016!
Σοκαριστικές εικόνες θα έχουν τα τσιγάρα από το 2016! thumbnail

Σοκαριστικές εικόνες θα έχουν τα τσιγάρα από το 2016!

Εγκρίθηκε την Τετάρτη από το Ευρωκοινοβούλιο, η  αυστηρότερη αντικαπνιστική νομοθεσία που θα ισχύσει από το 2016 και προβλέπει μεταξύ άλλων και απωθητικές εικόνες στα πακέτα. Στόχος να περιοριστούν οι καπνιστές κατά; 2,4 εκατομμύρια άτομα.  

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περίπου 700.000 Ευρωπαίοι πεθαίνουν πρόωρα κάθε χρόνο λόγω του καπνίσματος. Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι: Οι συσκευασίες με λιγότερο από 20 τσιγάρα θα απαγορευτούν, καθώς οι συσκευασίες πρέπει να είναι αρκετά μεγάλες για να φιλοξενούν τις προειδοποιήσεις.


Σοκαριστικές εικόνες θα έχουν τα τσιγάρα από το 2016


Οι συσκευασίες καπνού για στρίψιμο πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 30 γραμμάρια καπνού, ώστε και εδώ να υπάρχει χώρος για τις προειδοποιήσεις.Οι προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις του καπνίσματος θα πρέπει να καταλαμβάνουν το 65% της εμπρόσθιας και οπίσθιας επιφάνειας όλων των συσκευασιών.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέβαλε για το 2020 την απαγόρευση των τσιγάρων με μενθόλη, απαγορεύει όμως άλλες γεύσεις και αρώματα στα τσιγάρα και τον καπνό, με εξαίρεση τον καπνό για ναργιλέ. Το μέτρο λαμβάνεται διότι θεωρείται ότι οι γεύσεις αυτές ωθούν τους νέους στο κάπνισμα.   Απαγορεύονται παραπλανητικά διαφημιστικά μηνύματα όπως το «χωρίς πρόσθετα».  Για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα  


Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν θα υποβάλλονται σε ελέγχους και κλινικές δοκιμές, παρά μόνο εάν ο κατασκευαστής τα διαφημίζει ως προϊόντα για τη διακοπή του καπνίσματος. Λόγω της τοξικότητας της νικοτίνης, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν θα πρέπει να περιέχουν πάνω από 20mg/ml νικοτίνης και οι αμπούλες δεν πρέπει να ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Οι αμπούλες θα πρέπει να προσφέρουν προστασία κατά των διαρροών και του ανοίγματος από παιδιά. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χωρίς νικοτίνη δεν καλύπτονται από τη νέα οδηγία. Οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να προσαρμόσουν την εθνική νομοθεσία στην κοινοτική, ως τα μέσα του 2016.Πηγή: www.lifo.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X