Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Το ποτάμι για την εξωτερική πολιτική. Ποιες οι θέσεις του
Το ποτάμι για την εξωτερική πολιτική. Ποιες οι θέσεις του thumbnail

Το ποτάμι για την εξωτερική πολιτική. Ποιες οι θέσεις του

Τις θέσεις του για την εξωτερική πολιτική και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, οι οποίες χαρκτηρίζονται από πραγματισμό, έδωσε χτες στη δημοσιότητα Το Ποτάμι του κ. Σταύρου Θεοδωράκη.


Συνοπτικά:


· Για την Ευρωζώνη: Παραμονή της χώρας στο ευρώ, γιατί τυχόν αποχώρηση «δε θα έλυνε κανένα πρόβλημα, αντιθέτως θα πολλαπλασίαζε την ύφεση και θα εκτόξευε τραγικά τις ανισότητες»
· Για το Ευρωκοινοβούλιο: Να ενισχυθεί ο ρόλος του, να του μεταβιβαστούν περισσότερες εξουσίες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «μέσα από μια νέα συνθήκη».
· Για το Eurogroup και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: να ελέγχονται «είτε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είτε από ειδικό Κοινοβουλευτικό Σώμα της ευρωζώνης, που θα αποτελείται από βουλευτές εθνικών Κοινοβουλίων». 
· Για τους ευρωβουλευτές του: «Θα γίνουν μέρος της ομάδας που σχεδιάζει τη νέα Ευρώπη» και θα προσθέσουν «αξία στις ευρωπαϊκές διεργασίες»
· Για το Μακεδονικό: Είναι υπέρ «μιας σύνθετης ονομασίας που να διακρίνει σαφώς τη γειτονική χώρα από την ελληνική Μακεδονία»
· Για το Κυπριακό: Το Ποτάμι «στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια των ηγετών της Κύπρου, τονίζει ότι το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να τεθεί στην κρίση των κατοίκων της».


πηγή: Athens Voice

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X