Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Αλλάζει το κέντρο της Αθήνας: Ξηλώνουν 300 περίπτερα!
Αλλάζει το κέντρο της Αθήνας: Ξηλώνουν 300 περίπτερα! thumbnail

Αλλάζει το κέντρο της Αθήνας: Ξηλώνουν 300 περίπτερα!

Μια επιχείρηση για «ελεύθερα πεζοδρόμια» από κλειστά, εγκαταλελειμμένα περίπτερα που έχουν καταλήξει να είναι εστία μόλυνσης, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο.


Συνολικά θα κατεδαφιστούν 300 κιόσκια από τα 500, περίπου, που υπολογίζεται ότι έχουν βάλει λουκέτο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν πριν ένα χρόνο η αρμοδιότητα διαχείρισης των περιπτέρων πέρασε στους ΟΤΑ, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, αποφάσισε την κατεδάφιση εκείνων που έχουν εγκαταλειφθεί (είτε λόγω κρίσης, είτε λόγω θανάτου του ιδιοκτήτη τους) και ταυτόχρονα έχει ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Αυτά υπολογίζονται σε περίπου 300.


Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν γκρεμιστεί 90 κιόσκια που βρίσκονται σε στενά πεζοδρόμια, σε κεντρικούς δρόμους, εμποδίζοντας την κίνηση των πεζών και είχαν καταστεί εστία μόλυνσης και φυσικά… έπεται συνέχεια.


Μάλιστα, πρόσφατα έγινε η απομάκρυνση περιπτέρων από τη Σταδίου, την Αχαρνών και την Πατησίων.


Συνολικά στους δρόμους της Αθήνας βρίσκονται 1.080 περίπτερα, εκ των οποίων τα 500 είναι κλειστά. Κάποια από αυτά που γκρεμίστηκαν ή θα γκρεμιστούν το επόμενο διάστημα θα αντικατασταθούν και ο δήμος θα βγάλει σε πλειστηριασμό τις άδειες.


Πηγή: www.madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X