Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Φεύγετε για Πάσχα; Πώς να προστατεύσετε το σπίτι σας από τους διαρρήκτες
Φεύγετε για Πάσχα; Πώς να προστατεύσετε το σπίτι σας από τους διαρρήκτες  thumbnail

Φεύγετε για Πάσχα; Πώς να προστατεύσετε το σπίτι σας από τους διαρρήκτες

Τις ημέρες του Πάσχα, ο περισσότερος κόσμος τις περνάει στην εξοχή, αφήνοντας για λίγο πίσω του το καυσαέριο της πρωτεύουσας. Ωστόσο είναι σημαντικό, φεύγοντας, να έχει αφήσει πίσω του και ένα σπίτι ασφαλές, που δεν κινδυνεύει από διαρρήκτες.


Ετσι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, δίνει συμβουλές για όσους αποφασίσουν να γιορτάσουν το Πάσχα εκτός σπιτιού, ώστε να προστατεύσουν την οικογένεια και την περιουσία τους, ενόψει απουσίας τους από το σπίτι.


Οι οδηγίες που δίνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας είναι:


-Οι πολίτες συνιστάται να κλειδώνουν τις κύριες πόρτες της κατοικίας τους µε κλειδαριά ασφαλείας. -Δεν πρέπει να αφήνουν ποτέ και για κανέναν λόγο ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών.
- Δεν πρέπει ν' αφήνουν ποτέ μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι ή να γνωστοποιούν στον κοινωνικό και επαγγελματικό τους περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσονται στην κατοικία τους.
-Συνιστάται να ενημερώνουν για την απουσία τους μόνο συγγενικά και φιλικά πρόσωπα ή γείτονες που εμπιστεύονται (και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους), για να επιβλέπουν την κατοικία.
-Δεν πρέπει να αφήνουν σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψουν ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζουν
-Αν υποψιαστούν ή διαπιστώσουν διάρρηξη, συνιστάται να μη μπουν στο σπίτι και να ειδοποιήσουν άμεσα το "100" ή το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X