Αρχική / Υγεία / Οφθαλμολογία / Μπορώ να χρησιμοποιήσω τους ημερήσιους φακούς επαφής και την επόμενη μέρα;
Μπορώ να χρησιμοποιήσω τους ημερήσιους φακούς επαφής και την επόμενη μέρα; thumbnail

Νίκος, 24 ετών

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τους ημερήσιους φακούς επαφής και την επόμενη μέρα;

Ρωτά ο αναγνώστης μας Νίκος Ρ.Γεια σας, μπορεί να με ενημερώσει κάποιος ειδικός εάν μπορώ να χρησιμοποιώ ημερήσιους φακούς και την επόμενη ημέρα, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής (καλά υγρά, καθαρή θήκη κτλ). Οι φακοί είναι Bausch.
Απαντάει η Χειρουργός Οφθαλμίατρος Έλενα Κεφάλα, MICOpth
Μπορεί η Bausch & Lomb, που χρησιμοποιείτε, να είναι κορυφαία εταιρεία στο χώρο των φακών επαφής, όμως οι ημερήσιοι φακοί είναι κατασκευασμένοι λίγο διαφορετικά από τους άλλους (μηνιαίους & ετήσιους). Εάν έχετε εμπειρία από διάφορα είδη φακών επαφής θα παρατηρήσατε ότι οι ημερήσιοι είναι πολύ λεπτοί, γι’ αυτό και κινδυνεύουν να σχιστούν εύκολα. Αυτός είναι ο λόγος που οι εταιρείες προτείνουν τη χρήση και εγγυώνται την ποιότητά τους για μια μόνο ημέρα. Σε περίπτωση ανάγκης και με την προϋπόθεση της καλής χρήσης θα μπορούσατε να τους χρησιμοποιήσετε και 2η μέρα, αναλαμβάνοντας όμως την ευθύνη πιθανών επιπλοκών. Επισημαίνουμε ότι σε κάθε περίπτωση αυτό έχει μειωμένο επίπεδο ασφάλειας και γι’ αυτό δεν μπορεί να γίνει ο κανόνας.


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X