Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Σωματοφύλακες στα σχολεία για τα παιδιά των κροίσων της Ελλάδας
Σωματοφύλακες στα σχολεία για τα παιδιά των κροίσων της Ελλάδας  thumbnail

Σωματοφύλακες στα σχολεία για τα παιδιά των κροίσων της Ελλάδας

Σωματοφύλακες για παιδιά, έξω από σχολεία; Κι όμως, αυτό πλέον μόνο σπάνιο δεν είναι στην Ελλάδα, καθώς τα κρούσματα απαγωγών έχουν τρομοκρατήσει τους κροίσους της χώρας, που προσλαμβάνουν ειδικούς για να έχουν συνεχώς τα μάτια τους πάνω στους γόνους των μεγαλύτερων επιχειρηματικών οικογενειών.


Το πρόσφατο περιστατικό, με την απαγωγή της 27χρονης ανιψιάς του προέδρου της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, όπως και άλλα κρούσματα απαγωγών έχουν αναγκάσει εφοπλιστές και βιομηχάνους να λάβουν μέτρα, καθώς είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αδρά προκειμένου να μην γίνουν ο επόμενος στόχος. Ο φόβος τους είναι ότι οι επίδοξοι απαγωγείς δεν θα επιτεθούν στους ίδιους αλλά στα παιδιά τους, καθώς συνήθως αυτά φυλάσσονται σε μικρότερο βαθμό.


«Τα μέτρα έχουν επεκταθεί και σε σχολεία, κυρίως σε πλούσιες περιοχές της Αθήνας. Οι άνθρωποι που έχουν πάρα πολλά λεφτά είναι στόχοι. Ακόμη και αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους low profile. Το περιστατικό της 27χρονης τους τρομοκράτησε όπως συμβαίνει συνήθως όταν έρχονται στη δημοσιότητα τέτοια περιστατικά. Τις τελευταίες ημέρες τα αιτήματα που έχουμε λάβει για παροχή σωματοφυλάκων έχουν διπλασιαστεί», λέει ο Αγγελος Αγραφιώτης, σύμβουλος διαχείρισης κινδύνου της εταιρείας Α&K Risk Management Consulting, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο».


Οπως συμπληρώνει ο ίδιος, στη δημοσιότητα έρχεται ένας μικρός αριθμός από τις απαγωγές που γίνονται. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, φέτος, πέρα από την περίπτωση της 27χρονης, έχουν γίνει άλλες 11 απαγωγές. Οι περισσότερες έληξαν γρήγορα, με την καταβολή μικρών ποσών (5-10.000 ευρώ) και τα θύματα δεν σχετίζονται με γνωστά πρόσωπα ή επιχειρηματίες.


«Το ανησυχητικό είναι ότι όταν μία ομάδα πετύχει το σκοπό της, το επόμενο βήμα της μπορεί να είναι μεγαλύτερο, δηλαδή η αρπαγή πιο υψηλού στόχου που θα αποφέρει περισσότερα λύτρα», λέει στέλεχος υπηρεσιών ασφαλείας.


Παράλληλα, πέρα από τις προσλήψεις σωματοφυλάκων, αυξάνονται οι συμμετοχές κροίσων σε σεμινάρια παροχής εκπαίδευσης για την αποφυγή απαγωγής, αφού τα αντανακλαστικά του θύματος παίζουν σημαντικό ρόλο. Κάτι που αποδείχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο 33χρονος Ανδρέας Μαρτίνος, μέλος μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας, έγινε στόχος ενέδρας αλλά κατάφερε να διαφύγει χάρη στους ελιγμούς που έκανε με το αυτοκίνητό του.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X