Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Νησιά Τερκς o φορολογικός παράδεισος των off shore του Καρατζαφέρη
Νησιά Τερκς o φορολογικός παράδεισος των off shore του Καρατζαφέρη thumbnail

Νησιά Τερκς o φορολογικός παράδεισος των off shore του Καρατζαφέρη

Το μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα της Καραϊβικής εμφανίζεται στο προσκήνιο ως μία από τις χώρες που προσφέρει τη μέγιστη δυνατή μυστικότητα σε όσους θέλουν να συστήσουν τη δική του εταιρεία


Για ανειλικρινή δήλωση πόθεν έσχες, αλλά και για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης μετά και το πόρισμα που έλαβε η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής από τους ορκωτούς λογιστές.


Εδώ ψάχνουν τις off shore του Καρατζαφέρη 


Με έκταση που δεν ξεπερνά αυτή της Χίου και με πληθυσμό 50.000 κατοίκων, τα δύο μικρά νησιά της Καραϊβικής, Τέρκς και Κέικος, σπάνια βρίσκονται στην επικαιρότητα. Μόνο κάθε δύο χρόνια, όταν δημοσιεύονται τα αποτελέσματα του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης για την αδιαφάνεια των φορολογικών παραδείσων, το μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα της Καραϊβικής εμφανίζεται στο προσκήνιο ως μία από τις χώρες που προσφέρει τη μέγιστη δυνατή μυστικότητα σε όσους θέλουν να συστήσουν τη δική του εταιρεία. 

Το μικρό αυτό κρατίδιο που βρίσκεται στη σφαίρα επιρροής του Ηνωμένου Βασιλείου, το 2009 βρισκόταν στην κορυφή της λίστας των φορολογικών παραδείσων με τη μεαλύτερη αδιαφάνεια. Ψηλά στη λίστα βρίσκονται και οι Σεϋχέλλες, το Βασίλειο του Μπρουνέι, αλλά και μεγαλύτερες χώρες όπως η Μαλαισία και η Ελβετία.

Στα Τερκς και Κέικος δεν τηρούνται λεπτομερή αρχεία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εταιρειών και δεν είναι απαραίτητητη η δημοσιοποίηση στοιχείων για τους μετόχους.

Επιπλέον δεν απαγορεύονται οι μηχανισμοί που καθιστούν δυνατή την αυτόματη μεταφορά περιουσίας σε άλλους φορολογικούς παραδείσους στην περίπτωση που γίνει αντιληπτή έρευνα των Αρχών για εταιρεία που έχει την έδρα της εκεί.

Σύμφωνα με τα «Τα Νέα», στα νησιά Τερκς και Κέικος βρίσκεται και η έδρα δύο εταιρειών με τις οποίες φέρεται να σχετίζεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης.


 

 Protothema.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X