Αρχική / More / Αθλητικά / Πρέλεβτις: «Παραπλάνησε το ΑΣΕΑΔ ο ΕΣΑΚΕ»
Πρέλεβτις: «Παραπλάνησε το ΑΣΕΑΔ ο ΕΣΑΚΕ» thumbnail

Πρέλεβτις: "Παραπλάνησε το ΑΣΕΑΔ ο ΕΣΑΚΕ"

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε επιτέθηκε στον ΕΣΑΚΕ και τόνισε πως η ο δικέφαλος θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ σχετικά με την απόφαση να ξεκινήσει ο αγώνας με τον Άρη.

«Από την πρώτη στιγμή, η στάση μας ήταν πως καμία ομάδα δεν είχε την ευθύνη για όσα έγιναν. Περιμέναμε την απόφαση του διαιτητή, τη σεβαστήκαμε, σεβαστήκαμε και το φύλλο αγώνα και την απόφαση του αθλητικού δικαστή. Δε δεχθήκαμε την προσφυγή του Άρη στο ΑΣΕΑΔ, γιατί το ΑΣΕΑΔ δεν αποφασίζει για την τύχη ενός αγώνα. Για την τύχη ενός αγώνα, ευθύνη έχει μόνο ο ΕΣΑΚΕ βάσει των κανονισμών του, τους οποίους έχουν υπογράψει όλες οι ομάδες .

Θα σας μεταφέρω τις ερωτήσεις που κάναμε στον ΕΣΑΚΕ. Γιατί δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός του ΕΣΑΚΕ που λέει πως πρέπει να γίνει δεκτή η απόφαση του αθλητικού δικαστή και πως πρέπει να διαμορφωθεί αμέσως η βαθμολογία; Πιστεύω ότι η στάση του ΕΣΑΚΕ έχει παραπλανήσει μέχρι και το ΑΣΕΑΔ και αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις του νομικού συμβούλου της ΚΑΕ Άρης, που είπε πως η είναι θετική η απόφαση του ΕΣΑΚΕ να περιμένει το ΑΣΕΑΔ πριν διαμορφώσει τη βαθμολογία. Σας λέω λοιπόν ότι εμείς σαν ΠΑΟΚ τη Δευτέρα θα προσφύγουμε κατά της καινούριας απόφασης του ΕΣΑΚΕ», είπε χαρακτηριστικά ο Μπάνε Πρέλεβιτς.

Από την άλλη μεριά ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος τόνισε πως: «Εμείς σαν ΠΑΟΚ τηρήσαμε μία στάση που πρέπει να τηρούν όλες οι ομάδες. Σεβαστήκαμε κανόνες και κανονισμούς, διαιτητές και φύλλα αγώνος και από εκεί και πέρα στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ καταθέσαμε ολοκληρωμένα και νομικά κατοχυρωμένα την απόφαση του ΠΑΟΚ, την οποία θα μπορείτε να τη δείτε στο σάιτ της ομάδας, για το τι έπρεπε να γίνει και τι τελικά έγινε.

Το περίεργο της υπόθεσης ήταν υπήρξαν παρεμβάσεις και παρεμβολές διαφόρων. Ο αθλητικός δικαστής έβγαλε μία απόφαση, η οποία έλεγε πως απορρίφθηκε η ένσταση του Άρη, ο αγώνας κατοχυρώνεται στον ΠΑΟΚ με σκορ 2-0 και επιβάλλεται μηδενισμός στον Άρη. Η απόφαση αυτή αναρτήθηκε στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ και μετά από ένα τέταρτο κατέβηκε, κατόπιν εντολής. Οφείλει λοιπόν ο ΕΣΑΚΕ να απαντήσει δημόσια για το ποιος έδωσε την εντολή, γιατί κατέβηκε η απόφαση από το σάιτ και γιατί δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία την άλλη ημέρα το πρωί.

Είναι ένα πολύ σοβαρό ερώτημα, οφείλει ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, ο κ. Χαλβατζάκης, να τοποθετηθεί δημόσια. Σε ένα σάιτ ενός φορέα, δεν μπορεί να παρέμβει κανείς χωρίς εντολή. Να απαντήσει σε αυτό και στο γιατί δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία. Θα μπορέσετε να διαβάστε όλη την επίσημη τοποθέτηση του ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα. Και επειδή έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα πως ο ΠΑΟΚ το έπαιξε κιμπάρης και δεν παρουσιάστηκε πουθενά, σας λέω πως εμείς στείλαμε υπόμνημα. Ο ΕΣΑΚΕ μας είπε πως για κάποιους τεχνικούς λόγους, αυτό δεν έφτασε ποτέ. Εμείς ως σοβαροί άνθρωποι, δεχόμαστε τους ισχυρισμούς του ΕΣΑΚΕ.

Εμείς όμως σαν ΠΑΟΚ στείλαμε υπόμνημα στον αθλητικό δικαστή και όπως σοφά είπε ο Μπάνε, δεν είχε καμία άλλη υποχρέωση να παρευρεθεί στο ΑΣΕΑΔ όπως βρέθηκαν άλλοι. Να πούμε τι; Ο ΑΣΕΑΔ μπορεί να διατηρήσει μία ποινή ή να μειώσει μία ποινή. Μπορεί επίσης να κάνει και μία τοποθέτηση για το αν ένας αγώνας διακόπηκε καλώς ή κακώς. Μέχρι εκεί όμως. Για την τύχη ενός αγώνα, υπεύθυνος είναι ο ΕΣΑΚΕ.

Θα κάνουμε τα πάντα, θα πάμε όπου μπορούμε να πάμε, για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της ανώνυμης εταιρίας που λέγεται ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Σεβόαστε τους κανονισμούς αλλά απαιτούμε την εφαρμογή των κανονισμών που υπέγραψαν όλες οι ομάδες.

Να πω και κάτι ακόμα. Η ομάδα με μία πολύ σοβαρή προσπάθεια που έγινε, και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη τη διοίκηση, στους προπονητές, στους παίκτες και στον κόσμο, να προκριθεί στους «32» του Eurocup. Αυτός ήταν ένας σοβαρός στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή και είναι πολύ σημαντικό που τον πετύχαμε. Για την ομάδα, τον κόσμο, το stuff, τη διοίκηση και τους χορηγούς που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

Έχουμε μπροστά μας δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια, με Κηφισιά και Παναθηναϊκό. Καλούμε επίσημα τον κόσμο να έρθει να χειροκρότησε και να στηρίξει την ομάδα και την προσπάθεια που γίνεται. Μετά το παιχνίδι με την Κηφισιά, ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο και κρίσιμο αγώνα, με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο στις 22 του μήνα.

Θα γίνει η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια που μπορεί να γίνει, προκειμένου η ομάδα να πετύχει και τον δεύτερο στόχο της, να βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου. Γι΄ αυτό, εφιστούμε την προσοχή του κόσμου, να στηρίξει την ομάδα μέσα σε υγιή και αθλητικά πλαίσια και να δούμε γεμάτο το Παλατάκι».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X