Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Στο "σκαμνί" ο Χαρδούβελης για τον ΕΝΦΙΑ
Στο "σκαμνί" ο Χαρδούβελης για τον ΕΝΦΙΑ  thumbnail

Στο "σκαμνί" ο Χαρδούβελης για τον ΕΝΦΙΑ

Στην Βουλή έφτασε η μήνυση σε βάρος του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ. Τα μέλη του σωματείου "Έλληνες Φορολογούμενοι", έχουν καταθέσει μήνυση σε βάρος του υπουργού, για παράβαση του άρθρου 244 του Ποινικού Κώδικα, περί "καταπίεσης" και αφορά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ. Η μήνυση κατατέθηκε πρώτη φορά από το σωματείο,  την Τετάρτη 10/9/2014.

Στην βουλή έχει ήδη φτάσει το αίτημα ενεργοποίησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών σε βάρος του Γκίκα Χαρδούβελη. Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε η δικογραφία σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει το Σωματείο.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Σωματείο "Έλληνες Φορολογούμενοι" στον Προϋπολογισμό του έτους 2014 που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, από τον ΕΝΦΙΑ, προβλέπονται έσοδα ύψους 2.650 εκατομμυρίων ευρώ.  Όμως, βεβαιώθηκαν από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τουλάχιστον 3,2 δισεκατομμύρια  Όπως αναφέρει το σωματείο: "…έτσι ώστε, με βάση ένα "ποσοστό εισπραξιμότητας" που αυτοί το υπολογίζουν στο 80% με 81%, να εισπραχθούν τελικά τα 2,65 δισ. ευρώ, στα οποία έχει δεσμευθεί (!) η χώρα μας απέναντι στην τρόικα."

Όπως αναφέρεται μέσα στην μηνυτήρια αναφορά:  "στοιχείο που εξηγεί την ύπαρξη δόλου θα πρέπει να ληφθεί  και το εξής: Όπως υποστηρίζει ο κ. Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στις Εφορίες κ. Τρύφων Αλεξιάδης, αλλά και όπως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζεται, η υπέρβαση του ποσού φόρου για το οποίο έχει υπάρξει η εξουσιοδότηση της Βουλής μέσω του Προϋπολογισμού, γίνεται με αποκλειστικό σκοπό να μειωθούν αυτά τα ποσά φόρων στη συνέχεια, ώστε να εμφανίσει η Κυβέρνηση ότι λειτουργεί προς όφελος των φορολογουμένων και να αποκομίσει έτσι πολιτικά και τυχόν άλλα οφέλη. Με άλλα λόγια υπάρχει η αιτίαση ότι έχει λάβει χώρα παράνομος καταλογισμός φόρων με σκοπό την μετέπειτα διαγραφή τους ώστε να εξωραιστεί η εικόνα της κυβερνήσεως."

"Κάποιοι αποπειράθηκαν έστω να χρεώσουν τους Έλληνες φορολογούμενους με ένα ποσό μεγαλύτερο από αυτό που είχαν εξουσιοδότηση και ενδεχομένως  κάθε ένα μας με ένα ποσό μεγαλύτερο από αυτό που οφείλουμε σύμφωνα με τον νόμο" τονίζει το Σωματείο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως το άρθρο 244 του Ποινικού Κώδικα περί "καταπίεσης" αναφέρει ξεκάθαρα πως : "Υπάλληλος που εν γνώσει εισπράττει φόρους, δασμούς, τέλη ή άλλα φορολογήματα, δικαστικά έξοδα ή οποιαδήποτε δικαιώματα που δεν οφείλονται τιμωρείται με φυλάκιση".

Το σωματείο ζητά την άμεση και ενδελεχή ερευνά των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών προς ανεύρεση των υπαιτίων για την τέλεση του αδικήματος του άρθρου 244 του ποινικού κώδικα και την τιμωρία των υπάλληλων που εν γνώσει τους καταλόγισαν ποσά φόρου που δεν αντιστοιχούν στην εξουσιοδότηση που δόθηκε στη διοίκηση με βάση τον ετήσιο προϋπολογισμό του έτους 2014 και στον νόμο περί ΕΝΦΙΑ.


Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μηνυτήρια αναφορά πατήστε ΕΔΩ
Κontranews.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X