Αρχική / Υγεία / Γαστρεντερολογία / Ρέψιμο: Τι πρέπει να κάνεις για να σου περάσει;
Ρέψιμο: Τι πρέπει να κάνεις για να σου περάσει; thumbnail

Θόδωρος, 41 ετών

Ρέψιμο: Τι πρέπει να κάνεις για να σου περάσει;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Το τελευταίο 15μηνο έχω κάνει 2 φορές γαστροσκόπηση, τελευταία φορά στις 30/9/2013 και ήταν φυσιολογική. Οι ερυγές είναι όλη την ημέρα και πιο πολλές έως το μεσημέρι. Ακόμη δεν είναι όξινες και λίγες από αυτές παράγουν θόρυβο. Επίσης αυξάνονται εάν πχ πιω αλκοόλ αλλά είναι ανεξάρτητες από τη διατροφή. Η θεραπεία πριν 6 χρόνια με αντιόξινα δεν με βοήθησε. Παρακαλώ να με ενημερώσετε εάν υπάρχει κάποια θεραπευτική αγωγή για ερυγές και που οφείλονται; Ευχαριστώ πολύ


 


Στο ερώτημα απάντησε ο Στέργιος Δελακίδης, Γαστρεντερολόγος
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Οι ερυγές είναι η βίαια εκκένωση αέρα που περιέχει το στομάχι προς τον οισοφάγο. 


Μερικές φορές αποτελούν σύμπτωμα παλινδρομικής νόσου και μπορεί να έχουν σχέση με ανεπαρκή σύγκλειση του κατώτερου σφικτήρα του οισοφάγου. Συχνά όμως οφείλονται σε άλλα αίτια όπως  κατάποση μεγάλης μεγάλης ποσότητας αέρα όπως συμβαίνει σε άτομα που καταναλώνουν πολλές τσίχλες. Σε σπάνιες περιπτώσεις τα αίτια των ερυγών μπορεί να είναι άλλα σημαντικά υποκείμενα νοσήματα. Τα αντιόξινα σκευάσματα δεν αποτελούν ριζική θεραπεία. 


Στην περιπτωσή σας επειδή το σύμπτωμα επιμένει και είναι αρκετά ενοχλητικό είναι απαραίτητη περισσότερο εκτεταμένη διερεύνηση της αιτιολογίας των ερυγών. Είναι σαφές ότι η θεραπεία είναι αιτιολογική.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X