Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Μικροτσίπ που αδυνατίζει
Μικροτσίπ που αδυνατίζει thumbnail

Μικροτσίπ που αδυνατίζει

Τα μικροτσίπ στο κεφάλι που δημιουργούν φανταστικές εικόνες αποτελούν σενάρια για ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Για τη σχεδιάστρια Sorina Rasteanu, όμως, αποτελούν έμπνευση για να δώσει λύση σε όσους κάνουν δίαιτα αλλά δεν θέλουν να στερούνται.


Ένα μικροτσίπ, ένα πιάτο και ένα ποτήρι που συνδέονται μεταξύ τους, μπορούν να προσφέρουν σε όσους αποφεύγουν κάποιες τροφές, λόγω δίαιτας, τη χαρά να τις απολαύσουν άφοβα. Για την ακρίβεια, ό,τι τρώγαμε και πριν θα συνεχίσουμε να τρώμε απλά το Set to Mimic -όπως ονομάζεται το νέο αυτό σύστημα- θα μας δίνει την αίσθηση ότι τρώμε κάποια από τις αγαπημένες αλλά “απαγορευμένες” τροφές.


set-to-mimic 3


Το Set to Mimic, λοιπόν, αποτελείται από ένα μικροτσίπ που βρίσκεται μέσα σε ένα διάφανο τζελ και τοποθετείται μη επεμβατικά στο κεφάλι του χρήστη, καθώς και από ένα πιάτο και ένα ποτήρι, τα οποία επικοινωνούν ασύρματα με τον εγκέφαλο του ανασύροντας από τη μνήμη του γεύσεις και μυρωδιές. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να τρώει ένα καρότο και να πίνει νερό,αλλά να έχει την εντύπωση ότι τρώει παγωτό και πίνει αναψυκτικό!


set to mimic 2


Ακούγεται εξωπραγματικό -και μεταξύ μας τρομακτικό- αλλά σύμφωνα με τη δημιουργό του, μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα σχεδίασης προϊόντων στο πανεπιστήμιο της Τιμισοάρα της Ρουμανίας, το Set to Mimic είναι απόλυτα ασφαλές. Στόχος της είναι να μπορούν οι άνθρωποι να έχουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, έχοντας παράλληλα την ευχαρίστηση και των πιο ανθυγιεινών τροφών, που όλοι ξέρουμε ότι δύσκολα τους αντιστεκόμαστε. Άλλωστε, όπως υποστηρίζει, εάν κάποιος τρώει σωστά για έναν ολόκληρο χρόνο, οι αλλαγές στο σώμα του θα τον πείσουν ότι δεν πρέπει να υποκύπτει σε πειρασμούς.


 


olivemagazine.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X