Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Κι άλλη προεδρία για την Ζ.Κωνσταντοπούλου-Την ψήφισαν και από την ΝΔ
Κι άλλη προεδρία για την Ζ.Κωνσταντοπούλου-Την ψήφισαν και από την ΝΔ thumbnail

Κι άλλη προεδρία για την Ζ.Κωνσταντοπούλου-Την ψήφισαν και από την ΝΔ

Με 3 λευκά και 13 ψήφους υπέρ επί των 17 μελών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, εξελέγη Πρόεδρος και σε αυτή την επιτροπή η Πρόεδρος του Σώματος Ζωή Κωνσταντοπούλου.


 


Απών από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής και μόνο μέλος της επιτροπής από το ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.
Ο υποψήφιος για το αξίωμα του Α΄ Αντιπροέδρου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου εξελέγη στη θέση με το ίδιο αποτέλεσμα, 13 ψήφους υπέρ και 3 λευκά. Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής εξελέγη ο ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής από το Ποτάμι, Σπύρος Λυκούδης με 12 ψήφους υπέρ και 4 λευκά. Η θέση του Β’ Αντιπροέδρου έμεινε κενή, καθώς το τρίτο κόμμα – η Χρυσή Αυγή – και ο βουλευτής της Μιχαήλ Αρβανίτης παραιτήθηκε από τη δυνατότητα που του παρέχει ο κανονισμός στα τετραμελή Προεδρεία να θέσει υποψηφιότητα.
Αξίζει να σημειωθεί η σύνθεση της επιτροπής: Αυτή αποτελείται από 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 4 της Νέας Δημοκρατίας και από έναν βουλευτή για Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΚΚΕ, Ανεξάρτητους Έλληνες και ΠΑΣΟΚ. Συνολικά πρόκειται για 9 βουλευτές της συμπολίτευσης και 8 της αντιπολίτευσης, μείον τον απόντα βουλευτή ΚΚΕ 7.


Ας σημειωθεί ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου έχρισε τον εαυτό της και πρόεδρο στην Επιτροπή για τις πολεμικές αποζημιώσεις.


www.axortagos.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X