Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Κατάληψη στο ΚΘΒΕ πραγματοποιούν οι ηθοποιοί!
Κατάληψη στο ΚΘΒΕ πραγματοποιούν οι ηθοποιοί! thumbnail

Κατάληψη στο ΚΘΒΕ πραγματοποιούν οι ηθοποιοί!

Κλειστό θα παραμείνει και αυτή την εβδομάδα το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας σε όλες τις σκηνές του, λόγω των στάσεων εργασίας που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ο Σύλλογος Εργαζομένων Πάσης φύσεως Προσωπικού.

Τα μαύρα πανό επανήλθαν στην πρόσοψη του ιστορικού θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ενώ οι ηθοποιοί πραγματοποίησαν παρέμβαση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση της επιχορήγησης, τις καθυστερήσεις στην καταβολή της, την «ανεύθυνη» -όπως τη χαρακτηρίζουν- οικονομική διαχείριση των προηγούμενων διευθύνσεων και τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους.

Ηθοποιοί και εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη, συμβολική κατάληψη του θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.


Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε και επίσημα η παραίτηση της προέδρου Μένης Λυσσαρίδου και δύο ακόμη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου -του Φ. Γράψα και του Δημήτρη Χαλκιά-, ενώ στη διάθεση του αναπληρωτή υπουργού έχει θέσει την παραίτησή του και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Βούρος. 

Οι στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο θέατρο θα διαρκέσουν ολόκληρη τη θεατρική εβδομάδα -Τετάρτη έως και Κυριακή.

Το ΚΘΒΕ δίνει τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί. Πληροφορίες στο τηλέφωνο:2315 200200

 Οι παραστάσεις που ματαιώνονται είναι:


·  «Ο Γλάρος» στην ΕΜΣ

·  «Παράνομη οδήγηση» στο Νέο Υπερώο ΕΜΣ

·  «Ωχ τα νεφρά μου» στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών


http://www.star.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X