Πως σχολίασε ο Τσίπρας τον Βαρουφάκη; thumbnail

Πως σχολίασε ο Τσίπρας τον Βαρουφάκη;

"Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένα σημαντικό asset για την κυβέρνηση και για τη χώρα. Είναι ένας οικονομολόγος που έχει ενοχλήσει γιατί μιλάει τη γλώσσα τους καλύτερα απ' ότι την μιλάνε αυτοί", δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό".


"Μιλάει τη γλώσσα της οικονομίας, βεβαίως έχοντας ριζοσπαστικές θέσεις και απόψεις , αντιλήψεις οι οποίες είναι δεδομένες" σημείωσε προσθέτοντας ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν κάνει πίσω εύκολα, είναι έντιμος και επιμένει στις απόψεις του. 


"Η διαπραγμάτευση δεν ανήκει σ' έναν ανθρώπο, ποτέ δεν άνηκε σε έναν άνθρωπο. Η διαπραγμάτευση έχει πάντα την ευθύνη του Πρωθυπουργού, ο Πρωθυπουργός είναι σαν τον προπονητή μιας ομάδας. Όταν κερδίσει η ομάδα, κέρδισαν οι παίκτες, αν χάσει θα φταίει ο Πρωθυπουργός. Και έχει και τη συλλογική ευθύνη" τόνισε ο κ. Τσίπρας.


Σχολιάζοντας την απουσία του υπουργού Οικονομικών από το δείπνο στη Ρίγα, απάντησε : "Έχετε την αίσθηση ότι είναι στοιχείο της διαπραγματευτικής τακτικής;"


"Έχετε την αίσθηση ότι οι πολιτικοί ακόμα και αν βρίσκονται σε μια θέση ευθύνης δεν έχουν συναισθήματα;" συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι δεν επρόκειτο για δείπνο εργασίας. 


"Η διαπραγματευτική στρατηγικής της χώρας δεν διαμορφώνεται από το αν κάποιος πήγε ή δεν πήγε σε ένα δείπνο. Διαμορφώνεται από τις θέσεις που παρουσιάζει κανείς στην κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης και της συζήτησης μέσα στα επίσημα και διεθνή φόρα" επισήμανε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας: "Στόχος μου δεν είναι να ωραιοποιήσω. Έχει δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα. Πιστεύω όμως ότι είναι όμως μέρος του διαπραγματευτικού παιχνιδιού, διότι μέρος του διαπραγματευτικού παιχνιδιού είναι να αποδομήσεις αυτόν που κάθεται απέναντί σου στο τράπεζι και διαπραγματεύεται".


"Mε τον Γιάνη Βαρουφάκη είμαστε σε αγαστή συνεργασία και εγώ όλο το επιτελείο το διαπραγματευτικό"¨είπε ο κ. Τσίπρας ενώ αναφερόμενος στη συγκρότηση της νέας πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης σημείωσε: "Κάναμε μια προσπάθεια που είχε αποφασιστεί και πριν τη Ρίγα. Βρεθήκαμε στην ανάγκη τώρα που πάμε στην τελική ευθεία να αναδιοργανώσουμε τις ομάδες μας διότι χρειάζεται να έχουμε τον πλήρη έλεγχο και την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα". 


 


http://www.enikos.gr/

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X