Μείωση του λογαριασμού ύδρευσης κατά 80% ζητά ο Συνήγορος του Καταναλωτή thumbnail
Τη διαγραφή, κατά 80%, του χρέους που είχε καταναλωτής υπηρεσιών ύδρευσης πέτυχε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, με παρέμβασή του στην εταιρία.

Μείωση του λογαριασμού ύδρευσης κατά 80% ζητά ο Συνήγορος του Καταναλωτή

Τη διαγραφή, κατά 80%, του χρέους που είχε καταναλωτής υπηρεσιών ύδρευσης πέτυχε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, με παρέμβασή του στην εταιρία.


Οπως ανακοινώθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή, ιδιοκτήτρια ακινήτου, ζήτησε την παρέμβασή της με ειδικότερο αίτημα τη μείωση της οφειλής ύψους 6.632  ευρώ, η οποία προήλθε από αφανή διαρροή ύδατος στο φρεάτιο της παροχής ύδρευσης του κενού ακινήτου της, σε χρονικό διάστημα δύο μηνών.


Συγκεκριμένα, η καταναλώτρια διαμαρτυρόταν για το γεγονός ότι η  εταιρία δεν την ενημέρωσε με κατάλληλο τρόπο για την ύπαρξη διαρροής, παρά το γεγονός ότι από τη μέτρηση προέκυπτε ασυνήθιστη διόγκωση της κατανάλωσης, σε ένα διαμέρισμα που δεν κατοικείτο τα τελευταία χρόνια και, ως εκ τούτου, είχε σχεδόν μηδενική κατανάλωση. Επισημαίνεται ότι η ενημέρωση έγινε μόνο με σημείωμα στο κενό ακίνητο.


Στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης που ακολούθησε, ο Συνήγορος Καταναλωτή επεσήμανε, την υποχρέωση της εταιρίας:  • για δραστική μείωση της οφειλής λόγω της αφανούς διαρροής και για μη χρέωση στον καταναλωτή τέλους αποχέτευσης επί της αξίας της αυξημένης λόγω της διαρροής κατανάλωσης.

  • για την προσήκουσα ενημέρωση του ιδιοκτήτη (δεδομένου ότι η ενημέρωση πρέπει να γίνεται μέσω ευδιάκριτης, έγγραφης ειδοποίησης στην οικία του, αλλά και τηλεφωνικά και με αποστολή σχετικού γραπτού τηλεφωνικού μηνύματος ή/και αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), προκειμένου να λάβει εγκαίρως μέτρα για την αντιμετώπιση της ασυνήθιστα αυξημένης κατανάλωσης και

  • για τη διακοπή της υδροδότησης λόγω διαπίστωσης διαρροής ύδατος.  Ο Συνήγορος του Καταναλωτή  προέβη σε σχετική σύσταση προς την εταιρεία, η οποία προχώρησε σε διαγραφή του 80% της αρχικής οφειλής της καταναλώτριας.
Πηγή: inews.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X