Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Πέντε ελληνικά ερευνητικά κέντρα στα 50 πρώτα της Ευρώπης
Πέντε ελληνικά ερευνητικά κέντρα στα 50 πρώτα της Ευρώπης thumbnail

Πέντε ελληνικά ερευνητικά κέντρα στα 50 πρώτα της Ευρώπης

Ο τομέας Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας με ιδιαίτερη χαρά ανακοίνωσε ότι στην πρόσφατη δημοσίευση της ΕΕ "Horizon 2020 Monitoring Report" μεταξύ των πρώτων 50 Ερευνητικών Κέντρων που ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους στο Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 βρίσκονται 5 ελληνικά Ερευνητικά Κέντρα.


 


Πρόκειται για το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος" (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος), το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) και το "Αθηνά" Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης.


"Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τον δυναμισμό της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας πάνω στην οποία οικοδομείται η Οικονομία της Γνώσης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας" αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε σχετική του ανακοίνωση.


 


Πηγή: avgi.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X