Ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Μαϊου οι Πανελλαδικές  thumbnail

Ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Μαϊου οι Πανελλαδικές

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις -οι πλέον σύνθετες των τελευταίων ετών, από πλευράς οργάνωσης, καθώς θα διεξαχθούν και με το νέο, αλλά και με το παλαιό σύστημα.

Η εξεταστική διαδικασία, φέτος, θα είναι «δυο ταχυτήτων», καθώς η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων θα εξεταστεί με το νέο εξεταστικό σύστημα των τεσσάρων μαθημάτων, αλλά ένα 5% νέων θα εξεταστεί με το παλαιό σύστημα.

Σημειώνεται ότι οι βάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας, όσων επιτύχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις θα ανακοινωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

 

Οι υποψήφιοι νέου και παλαιού συστήματος θα εξεταστούν, μεν, σε κοινά εξεταστικά κέντρα, σε κοινή ώρα εξέτασης, αλλά σε διαφορετική αίθουσα.

 

Τα εξεταστικά κέντρα θα είναι και εφέτος 1.000 πανελλαδικά, με τα 850 εξ αυτών στα Γενικά Λύκεια και τα 150 στα Επαγγελματικά Λύκεια. Τα βαθμολογικά κέντρα θα είναι 40 πανελλαδικά.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 08:00.

Η ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται στις 08:30, κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.  

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.


Σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας κ. Ν. Φίλης ζήτησε να σταματήσουν τα «παιχνίδια με τις πανελλαδικές εξετάσεις», αναφερόμενος στις συζητήσεις περι κινητοποιήσεων που γίνονται αυτη την περίοδο απο καθηγητές των δημοσίων σχολείων, οι οποίες όμως αποτελούν απλά προτάσεις που δεν θεωερείται πιθανόν να υιοθετηθούν απο τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου.

 

Κατα τα άλλα, ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι το σύστημα του υπουργείου είναι έτοιμο και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του καλά προετοιμασμένοι, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους εξεταζόμενους.

 

Πηγή: tovima.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X