Η Βαρσοβία ξεκινά εκ νέου τη διαδικασία έκδοσης του Ρομάν Πολάνσκι στις ΗΠΑ thumbnail

Η Βαρσοβία ξεκινά εκ νέου τη διαδικασία έκδοσης του Ρομάν Πολάνσκι στις ΗΠΑ

Η Πολωνία θα ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία για την έκδοση στις ΗΠΑ του Γαλλο-Πολωνού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι όπου διώκεται για τον βιασμό μιας ανήλικης το 1977, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζμπίγνιου Ζιόμπρo.


Ο υπουργός της πολωνικής υπερσυντηρητικής κυβέρνησης του PiS, που είναι και γενικός εισαγγελέας, και του οποίου οι αρμοδιότητες διευρύνθηκαν πρόσφατα, δήλωσε ότι θα αμφισβητήσει ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου "απόφαση του δικαστηρίου της Κρακοβίας να μην εκδώσει τον Πολάνσκι στις ΗΠΑ, ενώ κατηγορείται για ωμό έγκλημα σε βάρος ενός παιδιού, τον βιασμό ενός παιδιού", δήλωσε στη δημόσια ραδιοφωνία.


"Δεν μας εκπλήσσει αυτό", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους δικηγόρους του Ρομάν Πολάνσκι, ο Γέρζι Στασόβιτς. "Το περιμέναμε. Ο Ζμπίγνιου Ζιόμπρo είχε ανακοίνωσε στο παρελθόν ότι θα το έκανε. Επί του παρόντος, δεν μπορούμε να προβούμε σε σχόλιο γιατί δεν ξέρουμε αν το έχει κάνει ή θα το κάνει", δήλωσε ο δικηγόρος.


Το δικαστήριο της Κρακοβίας αποφάσισε στις 30 Οκτωβρίου να αρνηθεί να εκδοθεί ο Ρομάν Πολάνσκι και η εισαγγελία της ίδιας πόλης απέφυγε στα τέλη Νοεμβρίου να προσφύγει κατά της απόφασης.


Το Ανώτατο Δικαστήριο μπορεί είτε να επιβεβαιώσει την απόφαση είτε να την ακυρώσει εν μέρει ή πλήρως και να παραπέμψει την υπόθεση σε δικαστήριο.


Το 1977 στην Καλιφόρνια, ο τότε 43χρονος Ρομάν Πολάνσκι είχε διωχθεί ποινικά για τον βιασμό της 13χρονης Σαμάνθα Γκάιμερ.


Πηγή: amna.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X