Κινηματογραφικές Τρίτες για παιδιά στο κέντρο προσφύγων στη Ριτσώνα thumbnail

Κινηματογραφικές Τρίτες για παιδιά στο κέντρο προσφύγων στη Ριτσώνα

Οι Τρίτες στο κέντρο προσφύγων στη Ριτσώνα είναι διαφορετικές. Τα παιδιά του camp περιμένουν να πέσει ο ήλιος για να δούνε έναν φίλο τους, αν και κάποια χρόνια μεγαλύτερο από εκείνα. Έναν περίεργο τύπο με κάμερες στο χέρι, μηχανήματα, προτζέκτορα και πάντα με ένα πλατύ χαμόγελο. Ο φωτογράφος από τη Χαλκίδα, Βασίλης Νίκας είναι ο άνθρωπος, ο οποίος όλη την εβδομάδα φροντίζει τις λεπτομέρειες και οργανώνει τα πάντα, ώστε την Τρίτη να είναι όλα έτοιμα και στη θέση τους για την προβολή.


Όπως δηλώνει ο κ. Νίκας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «κάθε φορά μαζεύονται και παρακολουθούν την ταινία γύρω στα 150 παιδιά, αλλά έχουμε και μεγάλους. Και κάποιοι γονείς, γύρω στους 20, είναι μόνιμοι θεατές μας».


Η χαρά και η προσμονή των παιδιών της Ριτσώνας για τις κινηματογραφικές Τρίτες έχουν συγκινήσει ιδιαίτερα τον Βασίλη Νίκα. «Δεν χάνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία που κάθε φορά φέρνω στο Κέντρο. Μόλις με δούνε να μπαίνω, μαζεύονται γύρω μου, έρχονται να με καλωσορίσουν, να με βοηθήσουν. Περιμένουν υπομονετικά να στήσω τον προτζέκτορα, να τακτοποιήσω ό,τι χρειάζεται και αμέσως μετά, παίρνουν θέση. Είναι όλα τα παιδάκια κατενθουσιασμένα κι αυτό είναι που με κάνει πολύ χαρούμενο. Εξάλλου, είχα έρθει στο camp ως εθελοντής για να βοηθήσω και να προσφέρω. Κάποια στιγμή ένας φίλος μου, μού το πρότεινε ως ιδέα, το σκέφτηκα και το αποφάσισα αμέσως. Μόλις είπα την ιδέα μου στα παιδιά καταχάρηκαν».


 


Πηγή: amna.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X