Ο Εν Λευκώ 87.7 του Κώστα Καββαθά thumbnail

Ο Εν Λευκώ 87.7 του Κώστα Καββαθά

Ένα χρονικό και μια… υπενθύμιση, από τον ιδρυτή και πρώην ιδιοκτήτη του σταθμού. Λίγο πριν τις νέες ραδιοφωνικές άδειες.
Με μια ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο Κώστας Καββαθάς παραθέτει ένα κείμενο από τον Μάρτιο του 2001, για το πώς βίωσαν ο ίδιος και ο σταθμός την προ 15ετίας «επιδρομή» της αστυνομίας στον Υμηττό, χάριν του… νέου Αεροδρομίου. Και παράλληλα εκφράζει την δυσαρέσκειά του, καθώς όπως αναφέρει «ο "94.4" στην αρχή και ο "87.7" κατόπιν ήταν παιδί μου έστω και αν κανείς "συνάδελφος" ή ραδιοφωνικός παραγωγός, δεν το έχει αναφέρει».


"Cyber View,


Μάρτιος 2001


Σημείωση του 2016:


Λίγοι Αθηναίοι γνωρίζουν ότι, ο ρ/φ σταθμός «Εν Λευκώ» ήταν δικό μου δημιούργημα. Το αναφέρω που και που και με κοιτάνε σαν… χάνοι προφανώς επειδή
α. στη ζωή μου δεν έκανα δημόσιες σχέσεις
β. δεν διακρινόμουν για τους κοιλιακούς μου


Όμως ο «94.4» στην αρχή και ο «87.7» κατόπιν ήταν παιδί μου έστω και αν κανείς «συνάδελφος» ή ραδιοφωνικός παραγωγός, δεν το έχει αναφέρει.Διαβάστε λοιπόν τι έγινε τον Μάρτιο του 2001


Στη 1 και 30 της Τετάρτης 28 Μαρτίου, υπάλληλοι της ΔΕΗ, συνοδευόμενοι από άνδρες των ΜΑΤ, έκοψαν το ρεύμα και, ο σταθμός "94.4 Εν Λευκώ", το ραδιόφωνο των Τεχνικών Εκδόσεων, σίγησε διότι, όπως μας πληροφορεί το έγγραφο του Υπουργείου Τύπου, «η εκπομπή του ενδέχεται να επηρεάσει την ασφάλεια των πτήσεων στο αεροδρόμιο των Σπάτων…».


Μετά από 3 χρόνια σκληρής δουλειάς όλων όσων, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενεπλάκησαν στο «χτίσιμο» του 94.4, μία απόφαση του ΕΡΣ που στάλθηκε χτες με φαξ και σήμερα με κλητήρα, μας απαγορεύει να υπάρχουμε.


Καθώς κοιτάω πίσω στα κοντά 40 χρόνια της δημοσιογραφικής μου ζωής ανακαλύπτω ότι ποτέ πριν, ούτε στα πιο σκοτεινά χρόνια, δεν έχω ζήσει καταστάσεις σαν αυτές που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες (και νύχτες). Για χρόνια ολόκληρα, διαδοχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας έδιναν νομαρχιακές ή άλλες «άδειες» επιτρέποντας να λειτουργήσουν πολλοί σταθμοί. Ορισμένοι αναπτύχθηκαν, προσέλαβαν κόσμο, έκαναν τεράστιες επενδύσεις. Άλλοι εμφανίστηκαν στη μπάντα των FΜ με τρόπο ανορθόδοξο, πειρατικό ή κομματικό.


Σταθμοί με πολύχρονη ιστορία και σημαντική προσφορά στον πολιτισμό και τις τέχνες σταμάτησαν να εκπέμπουν και στη μπάντα έμειναν λίγοι καλοί, αλλά και άλλοι που η παρουσία και το «περιεχόμενο» τους μόνο θυμηδία και θλίψη μπορεί να προκαλέσει.


Θα μπορούσα να γράψω δεκάδες σελίδες για το πραξικόπημα εναντίον πρώτα της αισθητικής και μετά της νομιμότητας, αλλά το Διαδίκτυο δεν προσφέρεται για δημοσιογραφία εντυπωσιασμού.


Να τους χαίρονται λοιπόν οι κυβερνώντες ορισμένους από τους σταθμούς που επέτρεψαν να εκπέμπουν. Ο κόσμος και ιδιαίτερα ο «δικός μας» κόσμος, έχει κριτήριο και θα τους κατατάξει, μαζί με τους εμπνευστές του ανοσιουργήματος, εκεί που τους αρμόζει.


Θα ήθελα να τελειώσω αυτό το σύντομο σημείωμα εκφράζοντας τη λύπη μου για το γεγονός ότι, κάποιοι άνθρωποι που πίστευα ότι διαθέτουν κάποια ίχνη πολιτισμού, αναγκάστηκαν (από τη διαπλοκή) να στηρίξουν αποφάσεις που μόνο ένα ολοκληρωτικό καθεστώς θα μπορούσε να πάρει._Κ.Κ.Πηγή: e-tetradio.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X