Έχω πάρει δάνειο σε ελβετικό φράγκο. Πρέπει να σταματήσω να πληρώνω; thumbnail

Η ΧΑΡΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Έχω πάρει δάνειο σε ελβετικό φράγκο. Πρέπει να σταματήσω να πληρώνω;

Έχω πάρει δάνειο σε ελβετικό φράγκο. Πρέπει να σταματήσω να πληρώνω;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Έχω πάρει δάνειο 110000 ευρω στεγαστικο σε ελβετικό φράγκο το 2009 με ισοτιμια 1145 Μέχρι τώρα πληρώνω αλλα στο τέλος του 2017 θα βγω σε σύνταξη και ειναι αδύνατον να συνεχίσω την αποπληρωμή τουΦυσικά δεν χρειάζεται να σας πω ότι ενώ πληρώνω 7 χρόνια συνέχεια οφείλω 130000 ευρω Μήπως πρέπει να σταματήσω από τώρα να δινω γιατι ουτως ή αλλως ειναι αδύνατο να πληρωσω το υπολοιπο Επίσης αν έχετε κάποιο γραφείο στην Αθήνα παρακαλώ ενημερώστε με Ευχαριστώ εκ των προτέρων


 


Στο ερώτημά σας απάντησε το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ


Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δανειοληπτών αδυνατούν να εξυπηρετήσουν στο 100% τα δάνειά τους, ιδιαίτερα οι οφειλέτες δανείων σε Ελβετικό Φράγκο. Αρχικά, τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, αποτελούν επί της ουσίας επενδυτικά προγράμματα και όπως όλα τα επενδυτικά προγράμματα, ελλοχεύουν κινδύνους, στην προκειμένη περίπτωση αλλαγή της ισοτιμίας. 


Το 2015 η ισοτιμία από 1:145 που ήταν όταν δανειστήκατε το 2009, έφτασε τελικώς το 1:1, γεγονός που καθιστά την αποπληρωμή του δανείου σας ακόμη δυσκολότερη. Δε μπορεί κανείς να σας συμβουλεύσει να μην πληρώνετε το δάνειο σας. Το δέον είναι να πληρώσετε αυτό που μπορείτε, όσο μικρό και να είναι.


Οι λόγοι για τους οποίους όχι μόνο εσείς, αλλά σχεδόν όλοι οι δανειολήπτες βλέπουν το δάνειό τους να ανεβαίνει αντί να κατεβαίνει, είναι υπαρκτοί σε όλων των ειδών τις συμβάσεις (ακόμα και στη δική σας) και ποικίλουν, δυσχεραίνοντας  ακόμα περισσότερο τη θέση των δανειοληπτών.


Τώρα, υπάρχουν νομικές λύσεις τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε αναφορικά με την υπόθεσή σας, δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη πολύ καλές δικαστικές αποφάσεις υπέρ Δανειοληπτών με Ελβετικό Φράγκο (ιδ. ΠΠρωτΑθ. 334/2016). Για περισσότερες πληροφορίες, στοχευμένες στη δική σας υπόθεση, υπάρχουν εξειδικευμένοι νομικοί που μπορούν να σας κατευθύνουν. Τα γραφεία μας βρίσκονται στην Αθήνα (Αγ. Κωνσταντίνου 2, Ομόνοια) και μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 10:00-18:00.


 


 


Με εκτίμηση,


Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X