"Δωδέκατη Νύχτα" του Σαίξπηρ στο Εθνικό σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά  thumbnail

"Δωδέκατη Νύχτα" του Σαίξπηρ στο Εθνικό σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά

Χρονιά Σαίξπηρ η φετινή και το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει το επετειακό αφιέρωμα στον μεγάλο ελισαβετιανό, ανοίγοντας την Κεντρική Σκηνή, στις 20 Οκτωβρίου με τη "Δωδέκατη νύχτα".


Ο Σαίξπηρ όπως σε όλες τις μεγάλες δημιουργίες του, έτσι και στη«Δωδέκατη Νύχτα», πίσω από το παιχνίδισμα της περιπέτειας, της μεταμφίεσης και της γοητευτικής ποιητικής σύλληψης, επεξεργάζεται μια κοσμοθεωρία, που επαναπροσδιορίζει τις αρχετυπικές έννοιες του έρωτα, της εξουσίας και των συμβάσεων που ορίζουν τη ζωή των ανθρώπων. 


To έργο

Τα δίδυμα αδέρφια Βιόλα και Σεμπαστιάν ναυαγούν στις ακτές της Ιλλυρίας, μιας χώρας σχεδόν μυθικής, που δίνει την εντύπωση πως δεν προϋπάρχει, αλλά αρχίζει να ζει εκείνη τη στιγμή. Τα αδέρφια χάνονται μεταξύ τους και η Βιόλα «παρενδύεται» και γίνεται ο Σεζάριο, έτσι ώστε να αναζητήσει ανενόχλητη τον αδερφό της στον άγνωστο τόπο. Τον τόπο αυτόν, επιχειρούν να κατακτήσουν δύο αντιθετικές και μπανάλ δυνάμεις: το Πένθος, που εκπροσωπείται από την Ολίβια που αποκρούει τον Ορσίνο, και ο Έρωτας, που εκπροσωπείται από τον Ορσίνο που κυνηγάει την Ολίβια. Αυτή τους η αναμέτρηση λαμβάνει χώρα κατά το δωδεκαήμερο της ασυδοσίας, στις πλέον ακατάλληλες συνθήκες τόσο για πένθη όσο και για έρωτες: τη  νύχτα που «όλα επιτρέπονται». 

  • Παίζουν: Γιώργος Χρυσοστόμου, Εύη Σαουλίδου, Έμιλυ Κολιανδρή, Νίκος Χατζόπουλος, Άρης Μπαλής, Μιχάλης Σαράντης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Ελίνα Ρίζου, Γιάννης Κλίνης, Αινείας Τσαμάτης, Βαγγέλης Αμπατζής, Δημήτρης Κίτσος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης 

  • Τιμές Εισιτηρίων: 15€, 10€ (φοιτητικό), κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ 5€, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ενιαία τιμή 13€ 

  • Διάρκεια Παραστάσεων: από 20 Οκτωβρίου 2016 έως 8 Ιανουαρίου 2017 

  • Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00 | Κυριακή στις 19:00
[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X