Αρχική / More / Οικονομικά / Τίτλος κτήσης: τι ισχύει και πώς πρέπει να δηλώσω την αμοιβή;
Τίτλος κτήσης: τι ισχύει και πώς πρέπει να δηλώσω την αμοιβή; thumbnail

Τίτλος κτήσης: τι ισχύει και πώς πρέπει να δηλώσω την αμοιβή;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Παρακαλώ πολύ μπορείτε να με ενημερώσετε τι ισχύει πλέον απο 112017 για το καθεστώς των τίτλων κτήσης Είμαι οικογενειάρχης μακροχρόνια άνεργη φοιτήτρια ΕΑΠ δεν ασκώ εμπορική ή άλλη δραστηριότητα ούτε έχω μπλοκάκι και ενδιαφέρομαι μου έχει προταθεί δηλαδή να αναλάβω να απομαγνητοφωνήσω κάποιες συνεντεύξεις για ένα ιστορικό ερευνητικό πρόγραμμα ξένου πανεπιστημίου. Οι συνεντεύξεις αυτές θα είναι από 10 ως 20 και θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2017 και μετά την παράδοση τους δεν θα υπάρξει άλλη συνεργασία. Θα έχω άλλες επιβαρύνσεις πέραν του προβλεπόμενου φόρου 20 ίσως και χαρτοσήμου; Πως θα πρέπει να δηλωθούν οι συγκεκριμένες αμοιβές που θα προκύψουν και που; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων 


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Γιώργος Αλεξίου, φοροτεχνικός  (www.texnologistiki.com)ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι αμοιβές που καταβάλλονται με τίτλο κτήσης , υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ.  


Η αμοιβή, καθώς και ο παρακρατούμενος φόρος  δηλώνεται στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X