Απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης: τι πρέπει να καταθέσω στην εφορία; thumbnail

Η ΡΑΝΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης: τι πρέπει να καταθέσω στην εφορία;

Απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης: τι πρέπει να καταθέσω στην εφορία;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Κύριοι θα ήθελα την επιστημονική σας άποψη στο εξής θέμα: Εταιρία πήρε δοκιμαστικα για 2 μήνες μια κοπέλα για το λογιστήριο. Για αυτό κόπηκε απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης. Τον 3ο μήνα έγινε πρόσληψη κανονικά στο ΙΚΑ Αποδόθηκε φόρος και ογα χαρτοσήμου και πληρώθηκε. Η Εταιρία στο τέλος του χρόνου εξέδωσε βεβαίωση για τη φορολογική της δήλωση 1 Υπάρχει άλλος τρόπος βεβαιώσεις για την εργαζόμενη και 2 Είναι σωστός ο τρόπος που λειτούργησε η εταιρία ή έχει κάποιο Θέμα; Σας ευχαριστώ.


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Γιώργος Αλεξίου, φοροτεχνικός  (www.texnologistiki.com)ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 


Κατά την άποψή μας θα πρέπει να εκδοθούν δύο βεβαιώσεις.


Μια για την αμοιβή που έλαβε με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης – τίτλος κτήσης και μια για την αμοιβή που έλαβε ως μισθωτός.


Από τα δεδομένα που μας καταγράψατε θεωρούμε ότι οι υπηρεσίες που «τιμολογήθηκαν» με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος και θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί ως αμοιβές μισθωτού αποδίδοντας τις ασφαλιστικές εισφορές που τους αναλογούν.


Σε κάθε περίπτωση για την ορθή απάντηση των ερωτημάτων σας θα πρέπει να μελετηθούν συνολικά τα πραγματικά δεδομένα.


Σας ευχαριστούμε.[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X