Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στην Ερμού – Απειλούν ότι «θα ισοπεδώσουμε την πόλη»

Επιθέσεις και καταστροφές σε καταστήματα στην οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσαν άγνωστοι τα ξημερώματα.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων κατάφερε για μια ακόμη φορά να προκαλέσει ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων στην Ερμού και σε περιουσίες ανυποψίαστων πολιτών, τη στιγμή μάλιστα που θεωρητικά το κέντρο της Αθήνας είναι ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία στην πρωτεύουσα.

Είναι άγνωστο πώς η ομάδα των κουκουλοφόρων κατάφερε να προκαλέσει τις ζημιές χωρίς οι αστυνομικές Αρχές να μπορέσουν να τους σταματήσουν.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πρόκειται για ομάδα αλληλέγγυων στον Κώστα Γιαγτζόγλου, που απαιτούν την μεταγωγή του από τις φυλακές Λάρισας στον Κορυδαλλό και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες χρησιμοποιούν ως στρατηγείο τους το κτίριο της Πρυτανείας, το οποίο και έχουν καταλάβει.

Στα χαρτιά έμειναν οι εντολές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Σαφείς οδηγίες είχε δώσει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στους αρμόδιους αξιωματικούς για αυξημένη επιτήρηση και προσοχή στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι εκτιμήσεις στελεχών του αρχηγείου, ήταν ότι άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονταν στην κατειλημμένη Πρυτανεία θα επιχειρούσαν παρέμβαση ακόμη και επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, είχε δοθεί εντολή στους αρμόδιους αξιωματικούς να υπάρχουν παρατηρητές αστυνομικοί γύρω από την Πρυτανεία αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, ώστε οποιαδήποτε κίνηση των αντιεξουσιαστών να γίνει αντιληπτή και να μην επιτρέψουν στα άτομα να προκαλέσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Παρόλ’ αυτά και μόνο από το αποτέλεσμα ότι χθες βράδυ κουκουλοφόροι προκάλεσαν καταστροφές  σε  τουλάχιστον 10 καταστήματα στην οδό Ερμού, φαίνεται ότι οι εντολές είχαν μείνει στα χαρτιά.

Οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να δράσουν στο πιο καλά φυλασσόμενο σημείο της Αθήνας, χωρίς κανείς να τους σταματήσει και το πιθανότερο είναι να επέστρεψαν και πάλι στην κατειλημμένη Πρυτανεία, καθώς απαιτούν τη μεταγωγή του Κώστα Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας στον Κορυδαλλό.

«Θα ισοπεδώσουμε την πόλη»

Την ίδια ώρα, οι αλληλέγγυοι του Κώστα Γιαγτζόγλου με ανάρτησή τους σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου απειλούν «να ισοπεδώσουν την πόλη» καθώς δεν γίνεται δεκτό το αίτημά τους για την μεταγωγή στην Αθήνα του τρομοκράτη που έστειλε τον παγιδευμένο φάκελο στον Λουκά Παπαδήμο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί τέλος πως το πρωί επιχείρησε να συνεδριάσει το πρυτανικό συμβούλιο, όμως τα μέλη του κυνηγήθηκαν από τους αντιεξουσιαστές και η συνεδρίαση δεν έγινε ποτέ.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα