Δις ισόβια σε ειδικό φρουρό για τη δολοφονία ταξιτζή στην Καστοριά – Ήταν αυτός που είχε συλλάβει τον Μαζιώτη

Σε δις ισόβια καταδικάστηκε χτες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κοζάνης, ειδικός φρουρός που πριν ένα χρόνο (10/3/2017) είχε σκοτώσει οδηγό ταξί σε αγροτική περιοχή της Λεύκης Καστοριάς, όπου τον είχε οδηγήσει, προκειμένου να τον ληστέψει.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον αστυνομικό ομόφωνα, δεν του καταλόγισε ελαφρυντικά, ενώ του επέβαλε συμπληρωματική ποινή 2,5 ετών, για το αδίκημα της ληστείας, της παράνομης χρήσης όπλου και σε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ για παρεπόμενες ποινές, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αστυνομικός είχε παραπεμφθεί σε δίκη κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Μέσω του συνηγόρου τους είχε ζητήσει από το δικαστήριο να του αποδοθούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, καθώς και της διενέργειας νέας ιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αλλά οι δικαστές απέρριψαν τα αιτήματά του.

Η εισαγγελέας απέρριψε την υπερασπιστική γραμμή του συνηγόρου του κατηγορουμένου για «μειωμένο καταλογισμό», κάνοντας λόγο για «παντελώς αβάσιμη» εκδοχή, καθώς όπως είπε ο κατηγορούμενος δεν είχε «νοσηρή κατάσταση, πριν και μετά το έγκλημα».

Τι είπε στην απολογία του

Στην απολογία του, ο ειδικός φρουρός, αρχικά τόνισε ότι δε θυμάται αν το πυροβόλησε τον οδηγό ταξί, γιατί όπως είπε «δεν ήταν ο εαυτός του», μπροστά στην αγωνία του να βρει 200 ευρώ, που του «ζήτησε επίμονα την προηγούμενη ημέρα η πρώην σύζυγός του, προκειμένου να πάει στο κομμωτήριο, αλλά και να αγοράσει ποτά».

Σε ό,τι αφορά την τοποθεσία που επέλεξε, είπε ότι ήταν οικογενειακό χωράφι, στο οποίο είχε να πάει αρκετά χρόνια και το έκανε με το πρόσχημα ότι ήθελε να πάρει εργαλεία από το αντλιοστάσιο.

Άφησε όπως ανέφερε τον άτυχο οδηγό ταξί να προχωρήσει μπροστά και του ζήτησε αμέσως τα λεφτά του και θόλωσε όταν αυτός κινήθηκε προς το μέρος του. Όταν δε συνειδητοποίησε την πράξη του, πέρασαν όπως είπε πολλές σκέψεις από το μυαλό του, από το να αυτοκτονήσει μέχρι και να παραδοθεί.

Αφού επέστρεψε με ταξί στην πόλη ζήτησε και πήρε όπως είπε 200 ευρώ δανεικά από ένα φίλο του και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του, αφού πρώτα έκανε τις αγορές των ποτών.

Μάλιστα πήρε όπως είπε την απόφαση να παραδοθεί στην Αστυνομία δύο ώρες αργότερα και μάλιστα πήγε στο χώρο του εγκλήματος, μετά το τηλεφώνημα της Αστυνομίας, ότι αυτό έγινε σε χωράφι του πατέρα του. Εκεί φοβήθηκε να το κάνει όπως τόνισε, γιατί υπήρχε πολύς κόσμος, πέρα από την Αστυνομία και έτσι επέστρεψε και πάλι στο σπίτι του.

Ο ίδιος κατάλαβε ότι στενεύει ο κύκλος της Αστυνομίας γύρω από το πρόσωπό του, όταν τον ειδοποίησαν να ξαναπάει για… υπηρεσία μετά τα μεσάνυχτα, από τη συμπεριφορά των συναδέλφων, οι οποίοι τον συνέλαβαν. Μάλιστα ανέφερε ότι αμέσως το παραδέχτηκε και πλέον έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του και τίθεται στη Δικαιοσύνη για να κριθεί.

Ήταν ο αστυνομικός που πυροβόλησε και συνέλαβε τον Μαζιώτη

«Το έχω καταλάβει και μετανιώνω για ό,τι έκανα. Ζητάω συγνώμη από όλους, την οικογένεια του θύματος, την οικογένειά μου και τους συναδέλφους μου», είπε χαρακτηριστικά ο 32χρονος ειδικός φρουρός, που στις 16 Ιουλίου 2014 είχε πυροβολήσει τον Νίκο Μαζιώτη και ήταν αυτός που τον συνέλαβε. Τόσο η σύλληψη του Μαζιώτη, όσο και η πρώτη του σύλληψη που ήταν ένας ληστής που του επιτέθηκε, όπως είπε με μαχαίρι, τραυματίζοντάς τον στο χέρι, στάθηκαν αφορμή να είναι «παρορμητικός στις επιχειρήσεις», ενώ έκανε λόγο και δύσκολες παιδικές καταστάσεις που πέρασε.

Άτομα που παρακολουθούσαν την ακροματική διαδικασία, με το άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου αποδοκίμασαν τον αστυνομικό και στη συνέχεια μετήχθη από πρώην συναδέλφους του στις φυλακές.

 

 

Σχετικά άρθρα