Η συγκινητική ιστορία μιας κοπέλας που δεν μπορούσε να περπατήσει για 10 χρόνια και τα κατάφερε στην τελετή αποφοίτησης – Έκπληκτοι έμειναν οι γονείς της (βίντεο)

Μια έφηβη που δεν μπορούσε να περπατήσει για 10 χρόνια, το έκανε στην τελετή αποφοίτησής της από το λύκειο, προκαλώντας σοκ και συγκίνηση στο κοινό.

Η 19χρονη Melika Ghanaati συγκλόνισε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο Northview Heights Secondary School στο North York του Οντάριο, στις ΗΠΑ μεταξύ των οποίων η μητέρα και ο πατέρας της, καθώς έκανε τα πρώτα της βήματα χωρίς βοήθεια από το 2013.

Σε νεαρή ηλικία, η Mελίκα διαγνώστηκε με μια σειρά από ιατρικές παθήσεις, όπως σκολίωση, συγγενή μυοπάθεια και επαναλαμβανόμενες πέτρες στα νεφρά, μεταξύ άλλων.

Η Μελίκα μετακινούνταν με αναπηρικό καροτσάκι ή περπατητήρα, αλλά μετά από ένα χρόνο εντατικής φυσιοθεραπείας, μπόρεσε να περπατήσει μόνη της στη σκηνή για να παραλάβει το δίπλωμά της και δύο ακαδημαϊκά βραβεία.

«Ήθελα να καταπλήξω τους πάντες, αλλά το πιο σημαντικό, πίστευα ότι το όφειλα στον εαυτό μου», δήλωσε η Μελίκα.

Το βίντεο με την κοπέλα που περπάτησε στην τελετή αποφοίτησης

Το βίντεο με την εμπνευσμένη στιγμή που περπάτησε για πρώτη φορά ξεκινά με την ίδια να σηκώνεται αργά από το αναπηρικό της καροτσάκι, ντυμένη με τον τήβεννο. Καθώς αρχίζει να περπατάει, ένας δάσκαλος μένει κοντά της την στιγμή που αρχίζει να επιταχύνει και να φτάνει στη μέση της σκηνής.

Η αντίδραση του πλήθους ήταν καθηλωτική, καθώς όλοι σηκώνονται όρθιοι και χειροκροτούν τη Μαλίκα.

Η σοβαρή σκολίωση, μια καμπύλη σπονδυλική στήλη, και μια πάθηση στα πόδια, είχαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ικανότητά της να περπατάει.

Μεταξύ των ηλικιών 10 έως 13 ετών η Μαλίκα χρειάστηκε να υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη και όταν ήταν 12 ετών βρέθηκε πολύ κοντά στον θάνατο, στην εντατική μετά από μια επέμβαση.

«Έχασα πολύ αίμα και χρειάστηκε μετάγγιση αίματος», είπε η ίδια, αποκαλύπτοντας τον Γολγοθά που πέρασε.

Μετά από μια χειρουργική επέμβαση το 2016, οι γιατροί είπαν στη χρόνια άρρωστη μαθήτρια ότι της «απαγορεύτηκε» να περπατήσει ποτέ ξανά, αλλά τέσσερα χρόνια αργότερα της δόθηκε «επιτέλους» το ΟΚ να περπατήσει χωρίς βοήθεια.

Μέσα σε τρία χρόνια, απέκτησε αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να επισκεφθεί έναν φυσιοθεραπευτή, πάνω στην ώρα για να περπατήσει στην αποφοίτησή της.

«Μέχρι τον Ιούλιο του 2022, έκανα φυσιοθεραπεία- η τελευταία χρονιά μου στο λύκειο ήταν πολύ χαοτική, προσπαθούσα να χωρέσω την εκμάθηση του περπατήματος με τέσσερις διαφορετικούς εξωσχολικούς συλλόγους», δήλωσε η 19χρονη.

Μέχρι να φτάσει στο σπίτι μετά το σχολείο, είπε ότι ήταν «εντελώς εξαντλημένη» και «έκανε ό,τι μπορούσε» για να ολοκληρώσει τις ασκήσεις της στο σπίτι.

Σύγκρινε τις συνεδρίες της με τον φυσιοθεραπευτή της με «ένα μωρό που μαθαίνει να περπατάει», καθώς έπρεπε να κάνει σταδιακά κάθε βήμα. Οι ασκήσεις που της έδωσε ο γιατρός της περιλάμβαναν το να κρατιέται από τον τοίχο και να βάζει το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. «Η αποφοίτηση ήταν ο στόχος, έπρεπε να συνεχίσω», είπε.

Έκανε έκπληξη ακόμα και στους γονείς της

Σε μια προσπάθεια να κρατήσει την έκπληξή της κρυφή, η Μαλίκα επέλεξε να μην πει στους γονείς και τους φίλους της ότι μάθαινε να περπατάει για την αποφοίτηση. Ενημέρωσε όμως την επιτροπή αποφοίτησης στο σχολείο της για το σχέδιό της, σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά.

«Νομίζω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού των δασκάλων μου ανησυχούσαν ότι θα πέσω. Με ρώτησαν αν χρειαζόμουν τον περπατητήρα μου, αλλά ήθελα να τα καταφέρω όλα μόνη μου χωρίς να μου κρατάει κανείς το χέρι», είπε η Μαλίκα.

Καθώς πλησίαζε η μέρα της αποφοίτησής της, η Μαλίκα είπε ότι παραλίγο να κάνει πίσω στο σχέδιό της και να ανέβει στη σκηνή με το αναπηρικό καροτσάκι της. Παραδέχτηκε ότι καθώς περπατούσε, έλεγε συνέχεια στον εαυτό της να μην πέσει και κοίταζε τα πόδια της για να μην “παρασυρθεί” από το κοινό.

Η Μαλίκα όχι μόνο έλαβε το απολυτήριό της, αλλά της δόθηκε και το βραβείο Vision of the Future για τους καλούς βαθμούς της και το βραβείο του σχολικού συμβουλίου για την ακαδημαϊκή και εξωσχολική συμβολή της.

κοπέλα σε τελετή αποφοίτησης

Μεγάλη συγκίνηση για την έφηβη αγωνίστρια

Με τα συναισθήματα στα ύψη, δεν είχε προσέξει ότι οι γονείς της, Marjan Simi, 49 ετών, και Masaud Ghanaati, 56 ετών, ήταν «χάλια από τα δάκρυα» και ότι καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος, μετέδωσε η Daily Mail.

«Δεν το επεξεργάστηκα πραγματικά εκείνη τη στιγμή. Αν το είχα κάνει εκεί και τότε, θα είχα αρχίσει να κλαίω», είπε.

Καθώς έβγαινε από τη σκηνή, η Malika είπε ότι ένιωσε έναν τεράστιο αναστεναγμό ανακούφισης καθώς είδε το αναπηρικό της καροτσάκι να την περιμένει.

«Ήταν μεγάλη επιτυχία, είδα τον πατέρα μου να σκουπίζει τα δάκρυα με το μανίκι του σακακιού του».

Η Μέλικα, η οποία τώρα σπουδάζει ψυχολογία, δήλωσε: «Αυτή ήταν μια τόσο ξεχωριστή στιγμή για μένα – οι καθηγητές μου και οι στενότεροι φίλοι μου ανησυχούσαν για μένα, αλλά τους διέψευσα θετικά όλους».

Σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn, η Melika σκοπεύει να γίνει δικηγόρος μια μέρα και είναι «πολύ παθιασμένη με τις κοινωνικές επιστήμες».

Σχετικά άρθρα