Στο «στόχαστρο» του Αμβρόσιου και ο Κοντονής: Τον κατηγορεί για παρέμβαση στη δικαιοσύνη

Μόλις λίγες ημέρες μετά την αθώωση του μητροπολίτη Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, ο κ. Αμβρόσιος κατηγορεί τον Σταύρο Κοντονή για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και απειλεί με προσφυγή στην Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε.

Επικαλείται, δε, το «κοινό αίσθημα», το οποίο ο ίδιος συστηματικά προσβάλλει με τις δηλώσεις και τις πράξεις του.

Θυμίζουμε ότι υπουργός, μετά τις έντονες αντιδράσεις και την πρόκληση του κοινού περί δικαίου αισθήματος, ζήτησε τα πρακτικά της δίκης.

Ολόκληρη η επιστολή Αμβρόσιου:

«Κύριε Υπουργέ,

Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσεν η είδηση, ότι ζητείτε τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της  δίκης της 15ης Μαρτίου έ.έ. προκειμένου να τα εξετάσετε, κατά την οποίαν  υπήρξε κατηγορούμενος ο υποσημειούμενος.

Εξ όσων γνωρίζομεν, η Δικαιοσύνη τυγχάνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ! Οι Αποφάσεις της ΔΕΝ χρειάζονται την προέγκρισιν του Υπουργείου Σας.

Επισήμως, λοιπόν, Σας ερωτώ: Γιατί επεμβαίνετε στο έργο της; Με ποιό δικαίωμα ζητείτε να Σας αποσταλούν ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης;

Είναι δυνατόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, να αναφέρει ότι τον ξένισε η αθωωτική απόφαση και για το λόγο αυτό να ζητάει τα Πρακτικά;

Είναι προφανές ότι με αυτή την παρέμβαση μοναδικός στόχος και σκοπός είναι η στο έργο της δικαιοσύνης κατά παράβαση του Συντάγματος.

Δεν είναι δυνατόν κύριε Υπουργέ να καταλύονται με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα του κατηγορουμένου.

Αυτονόητη είναι η αναφορά μου στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου με αφορμή την επέμβαση Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο της Δικαιοσύνης.

Κύριε Υπουργέ, Σεβασθήτε, παρακαλώ, το Κοινόν Αίσθημα! Μη παραβιάζετε θεμελιώδεις κανόνες της Δημοκρατίας! Αφήστε την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργον Της!

Με τιμή και αξιοπρέπεια

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, 19 Μαρτίου 2018»

Ερώτηση Κούλογλου στην Κομισιόν για το παραλήρημα Αμβρόσιου

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με τα κηρύγματα μίσους εις βάρος των ομοφυλόφιλων του μητροπολίτη Καλαβρύτων.

Ο Στέλιος Κούλογλου υπογραμμίζει ότι «τον Δεκέμβριο του 2015, σε δηλώσεις και γραπτά του, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος ανέφερε ότι “Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!”».

Ζητάει, δε, να πληροφορηθεί πώς αυτές συνάδουν με τις… αξίες της Κομισιόν και τι υποχρεώσεις έχει το ελληνικό κράτος απέναντι σε τέτοιου είδους δηλώσεις.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα