Ο Μάκης ρωτά

Φοβάμαι ότι έχω κακοήθεια στο έντερο. Ποια είναι τα συμπτώματα;

Εδώ και 2 μήνες θεωρώ ότι υπάρχει κάποιου είδους κακοήθεια στο έντερό μου. Σε αυτό το διάστημα είχα δύο φορές υδαρά κόπρανα. Δεν έχω αίμα στα κόπρανα, ούτε βλέννα, δεν έχω πόνους, ούτε φουσκώματα ή δυσπεψίες, ούτε ζαλάδες, ναυτίες ή κόπωση.  Πηγαίνω κάθε πρωί για κένωση με τα κόπρανα να έχουν μαλακή υφή. Το πρόβλημα είναι ότι μετά την πρώτη κένωση, πάω ανά δέκα λεπτά στο μπάνιο χωρίς να έχω κένωση, για να ελέγξω την υφή και την κατάσταση των κοπράνων. Πριν δύο μέρες έκανα εξετάσεις αίματος που βγήκαν καλές (αιματοκρίτης 47). Έχω μειώσει τις ποσότητες που τρώω το μεσημέρι με αποτέλεσμα να πεινάω το βράδυ. Υπάρχει περίπτωση να μου συμβαίνει κάτι κακό;

Στο ερώτημά σας απαντά ο Νίκος Κυριάκος, Γαστρεντερολόγος-Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα συμπτώματα που είναι ανησυχητικά για καρκίνο παχέος εντέρου είναι η απώλεια αίματος με τα κόπρανα, η πτώση του αιματοκρίτη, η σταδιακή έναρξη δυσκοιλιότητας, η απώλεια βάρους σε έναν ασθενή, ο οποίος συνήθως είναι άνω των 45 ετών. Επομένως το πιθανότερο είναι ότι αυτό που έχετε δεν είναι κακοήθεια. Παρ’ όλα αυτά, καλό είναι να επισκεφτείτε έναν γαστρεντερολόγο, ώστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημά σας.

Νίκος Κυριάκος

Γαστρεντερολόγος

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Επιμελητής Γαστρεντερολογικής Κλινικής – 401 ΓΣΝ

E-mail: nikos_kiriakos@yahoo.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X