Έκανα πρώτη φορά σεξ χωρίς προφύλαξη και φοβάμαι για εγκυμοσύνη…

Είμαι 19 χρόνων, χθες έκανα για πρώτη φορά σεξ χωρίς προφυλάξεις και ανησυχώ για το αν έχω μείνει έγκυος. Ο κύκλος της περιόδου μου δυστυχώς δεν είναι καθόλου σταθερός και έχει πολύ μεγάλες καθυστερήσεις. Ποιος είναι ο πιο άμεσος τρόπος για να μάθω αν είμαι έγκυος;

Στο ερώτημά σας απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καλό είναι πριν ξεκινήσει κάποια γυναίκα να έχει σεξουαλική ζωή, να έχει ενημερωθεί σωστά και με λεπτομέρειες για τους κινδύνους, τους κανόνες υγιεινής, για θέματα αντισύλληψης και προστασίας από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.  Για να υπάρχει εγκυμοσύνη, πρέπει να υπάρχει επαφή κατά τις γόνιμες ημέρες του κύκλου. Επίσης, από τη στιγμή που δεν έχετε σταθερό κύκλο, είναι δύσκολο για εσάς να υπολογίσετε ποιες είναι οι γόνιμες ημέρες. Συνεπώς, για να δείτε αν είστε έγκυος ή όχι, μπορείτε να κάνετε ένα τεστ κύησης από το φαρμακείο, τουλάχιστον 15 ημέρες μετά από την ύποπτη επαφή.

Σας συστήνω να ενημερωθείτε για τα θέματα αντισύλληψης πολύ σύντομα, πριν έχετε κάποια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Έτσι θα αποφύγετε και το άγχος μετά από κάθε επαφή και θα μπορείτε να απολαύσετε την ερωτική ζωή σας.

Δείτε εδώ κάποιες πληροφορίες σχετικά με την αντισύλληψη http://www.xn--mxadbxfgktbb8bo.com/antisillipsi

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης

http://www.γυναικολογος.com 

 

Σχετικά άρθρα