“Άλμα Ζωής”: Η σημασία της επικοινωνίας ιατρού-ασθενούς στην θεραπεία καρκίνου του μαστού

Μετά την επιτυχία του 1ου Workshop ασθενών – ιατρών που πραγματοποιήθηκε το 2017, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» υλοποιεί το 2ο Workshop  ασθενών – ιατρών «Βελτιώνοντας την Επικοινωνία».

Αξιοποιώντας τα συμπεράσματα του 1ου  Workshop , 16 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και 16 ασθενείς με καρκίνο μαστού θα εργαστούν μαζί με στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών σε κάθε φάση της θεραπευτικής διαδικασίας.

Διεξαγωγή του Workshop

Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε τέσσερις μικτές ομάδες, με θεματολογία που καθορίζεται ανάλογα με τη φάση της επικοινωνίας ασθενούς – ιατρού.

Θεματικές ενότητες

Ιδέες και Βήματα βελτίωσης της επικοινωνίας στο 1ο ραντεβού (ανακοίνωση νέων, επιλογή θεραπείας, ενημέρωση για προσωπικά δεδομένα κ.α.)

Ιδέες και Βήματα βελτίωσης της επικοινωνίας κατά τη φάση της θεραπείας (συζήτηση για την πορεία της θεραπείας, για τη διαχείριση των παρενεργειών, για τις εναλλακτικές θεραπείες κ.τ.λ.)

Ιδέες και Βήματα βελτίωσης της επικοινωνίας μετά το τέλος των θεραπειών (βελτίωση ποιότητας ζωής, οδηγός επιβίωσης, επανέλεγχοι κ.τ.λ.)

Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις για βελτίωση της επικοινωνίας ασθενούς – ιατρού θα προκύψουν έπειτα από ψηφοφορία όλων των συμμετεχόντων και θα δημοσιευθούν μετά το τέλος του Workshop.

Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής

Η ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται για το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 από τις 10πμ έως τις 4μμ στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel Athens (Λεωφ. Αλεξάνδρας 10) στην Αθήνα.

Η συμμετοχή σε αυτό είναι εφικτή μόνο έπειτα από προσωπική πρόσκληση.

Σχετικά άρθρα