Αφαίρεση του θυρεοειδούς: Νέα σύγχρονη μέθοδος χωρίς ταλαιπωρία για τον ασθενή

Η αφαίρεση του θυρεοειδούς γίνεται πλέον με μια ιδιαίτερα εξελιγμένη μέθοδο. Πρόκειται για τη σύγχρονη μικροεπεμβατική τεχνική αφαίρεσης του θυρεοειδούς χωρίς νυστέρι, με την εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων και συστήματος νευροδιέγερσης, την οποία εφαρμόζει ο Δρ. Ευάγγελος Καρβούνης, Εξειδικευμένος Χειρουργός Ενδοκρινών Αδένων, MD, PhD, FACS, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον ασθενή του 21ου αιώνα, που είναι συνήθως ένας πολυάσχολος άνθρωπος, να λύσει το χειρουργικό του πρόβλημα, με νοσηλεία μικρότερη των 24 ωρών, χωρίς πόνο, χωρίς ράμματα για αφαίρεση, με άμεση επάνοδο στην εργασία και την καθημερινότητά του και υψηλό βαθμό προστασίας των φωνητικών του χορδών.

Η εφαρμογή τέτοιων καινοτόμων χειρουργικών τεχνικών, ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός περιστατικών και τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά επιπλοκών, ήταν από τα κύρια κριτήρια με τα οποία πιστοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ως «Κέντρο Αριστείας- Center of Excellence», από την TUV Austria, το Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων, της Ευρωκλινικής Αθηνών, επικεφαλής του οποίου είναι ο Δρ. Καρβούνης, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας τιμή και ταυτόχρονα ευθύνη μία τόσο σημαντική επιβράβευση. Ως Κέντρο υψηλής εξειδίκευσης, αντιμετωπίζουμε ετησίως πολλές εκατοντάδες περιστατικά χειρουργικής θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών αδένων, με επιστημονική υπευθυνότητα και σεβασμό στον άνθρωπο. Η επί σειρά ετών αφοσίωσή μας στην εξειδικευμένη χειρουργική του θυρεοειδούς, οδήγησε σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επιτυχίας, σε σχέση με αντίστοιχα μεγάλα Κέντρα του εξωτερικού».

Σχετικά άρθρα