Αντικρουόμενα τα πορίσματα για τη Novartis και «πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, όπως αναμενόταν, τα πορίσματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, με το κυβερνών κόμμα να υποστηρίζει ότι αναδεικνύεται το σκάνδαλο της φαρμακευτικής δαπάνης ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για σκευωρία που αποκαλύφθηκε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της Κ.Ο.του ΣΥΡΙΖΑ, στο πόρισμα του κόμματος «θα υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση με εμπεριστατωμένο τρόπο, της αναρμοδιότητας της Βουλής να δικάσει την υπόθεση, ώστε τα πολιτικά πρόσωπα να κριθούν από την τακτική δικαιοσύνη και η έρευνα να φτάσει μέχρι τέλους χωρίς τους ευνοϊκούς χρόνους παραγραφής για τα πολιτικά πρόσωπα που ενδεχομένως κριθούν ένοχοι».

Την ίδια ώρα, στη δική τους πορισματική έκθεση βουλευτές της Ν.Δ., μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη Novartis, σημειώνουν ότι «η σκευωρία έχει αποκαλυφθεί, ο ελληνικός λαός γνωρίζει, το σχέδιο έχει ήδη καταρρεύσει και αποκαλύψει το απεχθές πρόσωπο της συκοφαντίας, της συνομωσίας και της σπίλωσης που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛΛ.».

Ως προς την ουσία της υπόθεσης, οι «γαλάζιοι» βουλευτές αναφέρουν ότι «δεν προέκυψαν, από τη διαδικασία, ενδείξεις τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος των αναφερόμενων πολιτικών προσώπων».

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το πόρισμα που θα υποβληθεί στην Ολομέλεια θα συζητηθεί σήμερα το απόγευμα, αλλά το μέλος της Επιτροπής Θεόδωρος Παπαθεόδωρου δηλώνει ήδη αντίθετος με το πόρισμα της πλειοψηφίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαθεοδώρου κατηγορεί την πλειοψηφία ότι «η σπουδή με την οποία κατέληξε στη δήθεν αναρμοδιότητα εντείνει την εικόνα της σκευωρίας και των κατασκευασμένων κατηγοριών εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, εφόσον η πλειοψηφία αρνήθηκε εξαρχής να επιληφθεί ακόμα και της προδικασίας, ώστε αν τελικά οδηγείτο στη διάγνωση της αναρμοδιότητας να είχε ελέγξει πρώτα την εγκυρότητα των καταθέσεων των αποκαλούμενων “ανωνύμων” μαρτύρων, οι οποίοι κατηγορούνται από όλα ανεξαιρέτως τα αναφερόμενα πρόσωπα για απόλυτα ψευδείς, συκοφαντικές και δικονομικά άκυρες μαρτυρικές καταθέσεις».

ΣΥΡΙΖΑ: Απέτυχαν όσοι ήθελαν να οδηγήσουν την υπόθεση σε παραγραφή

«Όσοι ήθελαν να οδηγήσουν την υπόθεση Novartis σε κουκούλωμα και παραγραφή, μιλώντας για σκευωρία, απέτυχαν» απαντά το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ. και την ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «οι ίδιοι κατηγορούν τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν δεν μπορεί να συγκροτήσει πόρισμα, αγνοώντας υποκριτικά τη σοβαρότητα και την ενδελεχή προσέγγιση όλου του φάσματος των ζητημάτων που γνωρίζουν ότι κάνουν τα μέλη της πλειοψηφίας της Επιτροπής. Αυτό που φοβούνται δηλαδή».

«Ας μην αγωνιούν και ας μη βιάζονται», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, καθώς «η Βουλή θα διαβιβάσει αρμοδίως το σύνολο του υλικού και το Πόρισμα στη Δικαιοσύνη, μετά την έγκρισή του».

«Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για την πλήρη και ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Και μάλιστα, χωρίς προνομιακούς χρόνους παραγραφής!» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα